Aihe: Elokuvat

Shokkirokkia, ryönää ja Kurt Cobainin murha – The Mentorsista kertova dokumentti saa ensi-iltansa Helsingissä

The Mentors on bändi, joka keksi termin shock rock. Se on bändi, joka aiheutti laajaa kohua pahamaineisella esiintymisellään Jerry Springerin tv-ohjelmassa. Bändi, jonka perustajajäsen El Duce julisti Nick Broomfieldin Kurt & Courtney -dokumentissa tappaneensa Kurt Cobainin. Bändi, jonka edellä mainittu kippari otti myöhemmin päissään haasteen kestävyydestä tavarajunaa vastaan, häviten vedon ja kuollen samalla.

Samurai Rauni Reposaarelaiselle kaksi Jussi-ehdokkuutta

Yksi viime vuoden kotimaisista elokuvatapauksista, muusikkonakin tunnetun Mika Rätön ohjaama Samurai Rauni Reposaarelainen on ehdolla kahdessa kategoriassa parhaita pitkiä kotimaisia elokuvia palkitsevassa Jussi-gaalassa.

Lisää räppäreitä valkokankaalle: Noah Kin näyttelee pääosaa ”rajoja rikkovasta ystävyydestä kertovassa modernissa road moviessa”

Samuli Valkaman ohjaama elokuva Saattokeikka saa ensi-iltansa 10. maaliskuuta. Pääosissa nähdään mittavan uran näytellyt Heikki Valkama ja elokuvadebyyttinsä tekevä Noah Kin, josta voi alkaa käyttää termiä jokapaikanhöylä, sillä räppäämisen lisäksi mies on nähty viime aikoina mikrofonin varressa myös toimittajan saappaissa.

Miten muumit ja Finlandia liittyvät yhteen? Parivaljakko Sjöroos & Vesala liittyy asiaan

Sjöroos & Vesala, eli Jori Sjöroos ja Paula Vesala julkaisivat tänään tulkinnan Jean Sibeliuksen säveltämästä ja V.A. Koskenniemen sanoittamasta Finlandia-hymnistä. Parivaljakon versiointi on minimalistinen. Paula Vesalan äänen lisäksi kuullaan vain huminoita, syntetisaattoreita ja pianoa.