Ruotsalaista instrumentaaliprogea: Gösta Berlings Saga Suomeen klubikiertueelle

10.03.2011

”Suomi Finland Perkele”, lukee Gösta Berlings Sagan kotisivuilla. Tämä on merkki siitä, että bändi saapuu toukokuussa Suomeen neljän keikan minikiertueelle.

Kuva: Johan Kindbom

Soitintaituruuteen ja happoisiin jameihin pohjaava progerock ei ole pahemmin pyörinyt massojen suosiossa sitten 1970-luvun pioneerien hiipumisen. Rhodesin ja Mellotronin ryydittämään perinteiseen progejamitteluun luottaa kuitenkin edelleen Gösta Berlings Saga.

2000-luvun alkupuolella taipaleensa aloittanut ruotsalaisyhtye on julkaissut progekiekot Tid är Ljudt (2007) ja Detta Har Hänt (2009). Niistä on moni tykännyt.

Ja tykätty on kauempanakin, nimittäin toukokuussa ilmestyvän, englanniksi (ja imppaamisvitsejä kerjäävästi) nimetyn Glue Works -levyn julkaisee Yhdysvaltalainen, häröilymusaan keskittyvä Cuneiform Records.

Bändi esitti viime kesänä triumfanttisen keikan Oulun Qstockissa, ja tulevan levynsä myötä yhtye Suomeen uudelleen. Toukokuinen klubikiertue starttaa jälleen Oulusta ja jatkaa matkaansa kohti etelää.

Kiertueaikataulu:
11.5. 45-Special, Oulu
12.5. Dynamo, Turku
13.5. Korjaamo, Kulmasali, Helsinki
14.5. Telakka, Tampere

Korjaamon keikalla kotimaisia sävyjä tarjoaa lavaa lämmittävä Kotoisat sävyt. Myspace-saitillaan musiikkiaan ”psykedeeliseksi” kutsuvan yhtyeen muutaman vuoden takainen Tunnetko rytmin sisko? on progeilun ohessa tarkastamisen arvoista garageräimettä vahvoin bluesvaikuttein.

Lisää luettavaa