Hevisaurus Rumban Albumilistan ykköseksi

Jaa Facebookissa

Hevi on lasten musiikkia, kuten Jouni Hynynen on monesti todennut. Suomen Sonyn masinoima lastenmusiikkiyhtye Hevisaurus otti sanonnan kirjaimellisesti ja nappaa tämän viikon ykkössijan Rumban Albumilistalla.

Kuva: Sony

Tämän viikon listaykkösenä nähtävän Hevisauruksen Jurahevin kuninkaiden lisäksi Rumban Albumilistan top 20:een kipuaa toinenkin lastenlevy, sijalta 20 löytyvä Paukkumaissin Huhuu, kuu.

Viime viikon ykkönen, Jukka Pojan Kylmästä lämpimään, luovutti kärkipaikan Hevisaurukselle, mutta pysyy tiukasti kannoilla kakkossijalla. Kakkospaikkaa hallussaan pitänyt Jätkäjätkien Ykstoist ykstoist on nyt puolestaan sijalla neljä.

Kolmosena debytoi kolmannella albumillaan The Gaslight Anthem.

Kärkikymmenikköön mahtuu peräti kolme uudelleenjulkaisua: Oasiksen hittikokoelma, CMX:n Aurinko (ilmeisesti vinyylijulkaisun ansiosta) sekä Mana Manan kokoelma, jonka top 10 -sijoituksen syytä sopii arvailla vaikkapa alla olevassa kommenttikentässä.

The Nationalin High Violet putoaa ensimmäisen kerran julkaisunsa jälkeen top 10:n ulkopuolelle ja löytyy nyt sijalta 14.

Rumban Albumilista 17.–23.6.
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)

1. (-) HEVISAURUS: Jurahevin kuninkaat
2. (1.) JUKKA POIKA: Kylmästä lämpimään
3. (-) THE GASLIGHT ANTHEM: American Slang
4. (2.) JÄTKÄJÄTKÄT: Ykstoist ykstoist
5. (6.) MUSE: The Resistance (cd/dvd)
6. (3.) ANNA PUU: Sahara
7. (-) OASIS: Time Flies… 1994–2009
8. (-) CMX: Aurinko
9. (-) CHEMICAL BROTHERS: Further
9. (-) MANA MANA: Complete… Kaikki
11. (-) MOKOMA: Sydänjuuret
12. (-) ALEXANDER RYBAK : No Boundaries
13. (-) EMINEM: Recovery
14. (7.) THE NATIONAL: High Violet
15. (8.) DISCO ENSEMBLE: The Island of Disco Ensemble
16. (11.) HEIKKI KUULA: Blacksuami
17. (12.) PARIISIN KEVÄT: Astronautti
18. (-) PAUKKUMAISSI: Huhuu, kuu
19. (5.) NEGATIVE: Neon
20. (-) THE ROLLING STONES: Exile on Main St.

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä ÄKT:n kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Imatran Musiikki, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (viisi kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

 • Pasi R

  Ilmeisesti Rumban albumilistaan lasketaan kaikki levyt hintaluokasta huolimatta? Siis midut on mukana? Mana Mana on kaupoissa vitosen korvilla, ja Jurahevit melkein yhtä halpaa.
  Kumma kyllä jutussa ei tästä puhuta mitään. Eikä mainita edes sitä että Hevisauruksen levy on jo ainakin puoli vuotta vanha, enemmänkin varmaan.

 • Varmaankin totanoin

  No tossa sanotaan että koottu ÄKT:n kanssa…eli varmaan kriteerit sieltä? Mutta nyt varmaan hiljaisin aika levymyynnin suhteen, mitäköhän riittää ykköspaikkaan? 50 levyä?

 • Pasi R

  Joka tapauksessa avoimempi asennoituminen olisi poikaa. Sekä levyjen tuoreudessa, hintaluokassa ETTÄ myyntimäärissä. Olisi suorastaan selkärankaista Rumbalta julkaista myyntimäärät tarkasti. ÄKT varmaankaan ei salli tätä?
  Mutta täytyyhän sen nyt enemmän kuin 50 kpl olla, tai sitten mulla on aivan liian utopistiset käsitykset Suomen levymyynneistä… olisi tosiaan mahtava saada faktatietoa siitä, montako kappaletta listalle päätyvät (myös viralliselle listalle) levyt ovat myyneet viikossa.

 • Rumba

  Rumban Albumilistalle pääsevät kaikki täysmittaiset albumit, hintaluokasta riippumatta. Tilastotiedot tulevat ÄKT:n Ranger-järjestelmästä, johon kirjautuu jokainen levyostos yllä luetelluista levykaupoista. (Listadatasta siis poistetaan ep:t, dvd:t ym. ennen julkaisua.)

  Meidän saamassamme listadatassa ei näy yksikkökohtaisia kappalemääräisiä myyntilukuja. Niiden julkaisematta jättämistä perustelee sekin, että konkreettisten lukujen kertominen helpottaisi myös listan manipulointia.

 • jezz

  aikamoista paskaa

 • Hakki

  Kerrassaan mahtavaa!!!
  RÄYH!!!