Musta kulta vei kultaa – Jare & VilleGalle peittosivat Scandinavian Music Groupin

05.05.2011

Lätkästä pitävä rapkaksikko debytoi suoraan listojen kärjessä.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Monsp Records.

Helsinkiläiskaksikko Jare ja VilleGalle räppää urheilusta ja sopivasti jääkiekon MM-kisojen alla julkaistusta Mustaa kultaa -esikoisesta tuli sekä Rumban Albumilistan että Suomen virallisen listan uusi ykkönen. Kummallakaan ei ole aiempia albumilistameriittejä. Moni lienee kuullut Nelisilmä-sinkkuhitin sekä jääkiekkoaiheisella videolla siunatun Häissä-kappaleen. VilleGallella on taskussaan listamenestyksen lisäksi kaukalopallon Suomen mestaruus.

Scandinavian Music Group joutui siis hieman yllättäen tyytymään kakkossijaan kummallakin listalla, mutta heillä on tilillään myös Suomen virallisen listan ykkönen, Onnelliset kohtaa (2002). Palatkaa Pariisiin! (2009) ylsi Manner-albumin tapaan kakkoseksi.

Pakollisen metalliannoksen tarjoavat Poisonblackin viides albumi Drive, joka sivusi Of Rust and Bones -edeltäjänsä pronssisijaa, sekä irlantilainen Primordial. Big Baalin ja Tomigunin Funkkia kiesiin on taas räppiä.

Kalle Aholan sooloura on listasijoitusten osalta ollut tasaisessa alamäessä sitten I-debyytin (2000). Arto Mellerin teksteihin pohjautuva Pääkallolipun alla nosti kurssia hieman ylöspäin: oheisen listan kasi ja Suomen virallisen listan 14:s.

Bleakin jäsenistä koostuva Fireal täydensi top tenin ja sen kannoilla palasivat Laurin New World sekä Asa Masan Jou jou, jolla on kasassa jo yhdeksän listaviikkoa.

Ilkka Alangon Ruusuja ilmestyi viime syksynä, mutta nousi jostain syystä tällä viikolla listalle. Veronica Maggion Satan i gatan sen sijaan on ehta uutuusalbumi.

Rumban Albumilista 27.4.–3.5.2011
(suluissa edellisen viikon listasijoitus)
1. (-) JARE & VILLEGALLE: Mustaa kultaa
2. (-) SCANDINAVIAN MUSIC GROUP: Manner
3. (-) POISONBLACK: Drive
4. (-) PRIMORDIAL: Redemption at the Puritan’s Hand
5. (1.) FOO FIGHTERS: Wasting Light
6. (4.) JARKKO MARTIKAINEN: Usko
7. (-) BIG BAALI & TOMIGUN: Funkkia kiesiin
8. (-) KALLE AHOLA: Pääkallolipun alla
9. (2.) THE CAPITAL BEAT: On the Midnight Wire
10. (-) FIREAL: The Dark Side
11. (re) LAURI: New World
12. (re) ASA MASA: Jou jou
13. (8.) JENNI VARTIAINEN: Seili
14. (-) ILKKA ALANKO: Ruusuja
15. (re) VON HERTZEN BROTHERS: Stars Aligned
16. (15.) WITHIN TEMPTATION: The Unforgiving
17. (19.) ADELE: 21
18. (re) THE SOUNDS: Something to Die for
19. (12.) MICHAEL MONROE: Sensory Overdrive
20. (-) VERONICA MAGGIO: Satan i gatan

Rumban Albumilista kerätään yhteistyössä Musiikkituottajien kanssa seuraavien musiikin erikoisliikkeiden todellisista levymyynneistä: 8raita Record Store, CDON.com, Combat Rock Shop, FM Music, The Funkiest, Goofin’ Records, Imatran Musiikki, Jungle Records, Kane Records, Kouvolan Peltirumpu, Levykauppa Epe’s, Levykauppa Äx (kuusi kauppaa), Levy-Musiikki, Maanalainen Levykauppa, Musiikki-Belisa, Stupido Shop, Swamp Music, Sävelaitta.

Lisää luettavaa