Osio: Internet-osasto

Virtuaalinen rumpusetti tarvitsee vain kapulat: tilanpuutteesta kärsivän rumpalin uusi paras ystävä on tässä

Rumpalit painivat jatkuvasti soitinkoollisen ongelman kanssa. Etenkin keikkaroudaukset ja kerrostaloyksiöt treenitilana aiheuttavat pulmia. Mikäli tiibetiläisen tuuban soittaja on ulkona kokoonpanosta, on rumpalilla luultavasti bändin painavin, kovaäänisin ja eniten tilaa vievä soitin. Sähkörumpuja saa jo soitettua hiljaa, mutta kokoa ja hintaa piisaa edelleen.

Fleetwood Mac -parivaljakolta yhteislevy!

Fleetwood Macin Lindsey Buckingham ja Christine McVie julkaisevat toukokuussa yhteislevyn. Levylla soittavat myös Fleetwood Macin rumpali Mick Fleetwood ja basisti John McVie, mutta ilmeisesti Stevie Nicksin puuttuessa levy tulee nimen Buckingham McVie alla.

The Smashing Pumpkinsin Billy Corgan vihjailee alkuperäiskokoonpanon paluusta tänä vuonna

Vuosi sitten Smashing Pumpkinsin Billy Corgania ei tuntunut kiinnostavan bändinsä klassisen kokoonpanon uudelleenkasaaminen. Asian kanssa soutanut ja huovannut keulahahmo vaikuttaa taas pehmenevän ajatukselle paluukiertueesta, joten alkaa näyttää lupaavalta nähdä viimeksi kuusitoista vuotta sitten yhdessä soittanut kokoonpano lavalla.

Nick Cave palasi keikkalavoille ensimmäistä kertaa poikansa traagisen kuoleman jälkeen – ”Oloni ei enää ole toivoton koko ajan”

Nick Cave ei ole keikkaillut yli kahteen vuoteen. Syynä tähän on ollut Caven pojan traaginen kuolema heinäkuussa 2015. Nuori Arthur Cave menehtyi vain 15-vuotiaana pudottuaan LSD-päissään kallion kielekkeeltä Brightonissa. Tapahtuma sai ymmärrettävästä syystä isän keikkailun pysähtymään.

Rauli Badding Somerjoen kuolemasta on tänään 30 vuotta – viisi syytä, miksi Badding on historiamme isoimpia tulkitsijoita

Suomen musiikintekijöiden kirkkaimpiin legendoihin kuuluva Rauli ”Badding” Somerjoki nukkui pois 14. tammikuuta 1987, tasan 30 vuotta sitten. Somerolainen taiteilija löydettiin kodistaan Helsingin Kalliosta vain muutama viikko viimeisimmän keikkansa jälkeen. Hän oli vasta 39 vuotias.