13th Floor Elevators esiintyi ensimmäistä kertaa 47 vuoteen – Katso kokonainen videotallenne psykedeelisen rockin veteraanien paluukeikasta

Viime viikonloppuna se viimein tapahtui: Roky Erickson ja kumppanit kokosivat 13th Floor Elevatorsin yhteen Yhdysvalloissa järjestettyä juhlakeikkaa varten. Nyt tuo konsertti on nähtävissä myös jälkikäteen videomuodossa.

17.05.2015

Varhaisen kokeellisen rockin ystäville kantautui helmikuussa ilouutisia, kun vuosina 1965–1969 aikoinaan toimineen psykedeliapioneeri 13th Floor Elevatorsin julkistettiin soittavan toukokuussa ainutlaatuisen paluukeikan Yhdysvalloissa.

Viime viikonloppuna Teksasin Austinissa järjestetyillä Levitation-festivaaleilla yhtyeen elossa olevat jäsenet Roky Erickson, Tommy Hall, John Ike Walton ja Ronnie Leatherman viimein nousivat yhdessä lavalle ja esittivät yhteensä kaksitoista kappaletta 13th Floor Elevatorsin harmillisen lyhyeksi jääneen uran eri vaiheilta.

Konsertti oli nelikon ensimmäinen yhteinen esiintyminen sitten vuoden 1968, mutta kuten keikasta kuvatusta videotallenteestakin selviää, eivät kuluneet vuosikymmenet ole heikentäneet veteraanimuusikkojen iskukykyä juuri piiruakaan. Katso 13th Floor Elevatorsin esitys kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa