25 vuotta siinä kesti, mutta totuus The Simpsons -kappaleesta paljastui viimein

Totuus on joskus tarua... tylsempää.

23.07.2015

Do the Bartman -kappale villitsi sinkkulistoja vuonna 1990. Legendaarinen animaatiosarja oli aloittanut televisiossa vain vuotta aiemmin, ja siitä oli tullut valtava maailmanlaajuinen hitti.

Simpsons-krääsää valmistettiin mielettömät määrät, ja vuonna 1990 ilmestyi musiikkialbumi The Simpsons Sing the Blues. Do the Bartman oli albumin suurin hitti, ja se nousi Suomessa sinkkulistan sijalle viisi.

Kappale on ollut osa The Simpsons -folklorea julkaisustaan lähtien. Legendojen mukaan itse popin kuningas Michael Jackson olisi ollut mukana kirjoittamassa kappaletta, ja samaisten legendojen mukaan The Simpsons -luoja Matt Groening olisi vuonna 1998 ihmetellyt, mitään kukaan ei ole saanut selville, että kappale oli Michael Jacksonin kirjoittama. Yhä samaisen legendan mukaan Jacksonin mukanaoloa kappaleella ei voitu julkistaa Jackon levytyssopimusten takia.

Nyt tarinalle on kuitenkin saatu päätepiste. Esimerkiksi Whitney Houstonille ja Barry Whitelle kappaleita kirjoittanut Bryan Loren myi Do the Bartmanin omistusoikeudet pois 40 000 dollarilla. Samaan pakettiin kuului oikeuksia muihinkin Lorenin kirjoittamiin kappaleisiin.

Samalla Loren kertoi, miten hän haluaa katkoa siivet kappaleen ympärillä vellovilta huhuilta lopullisesti. Loren paljasti, miten Michael Jackson kyllä lauloi taustalauluja kappaleeseen. Hän myös kertoi, että kappaleen nimi-idea oli Michael Jacksonin, mutta biisi on kokonaan Bryan Lorenin itsensä kirjoittama.

Hupaisana yksityiskohtana Loren sanoi myös Jacksonin vaatimalla vaatineen, että hänen nimensä mainitaan kappaleen sanoituksissa. Näin myös tapahtui.

Kuuntele vuoden 1990 megahitti alta.

Lisää luettavaa