30 vuoden ura rumpujen takana ajoi indieyhtyeen muusikon epätoivoiseen tekoon – teki itsemurhan tinnituksen takia

Suojaa kuulosi.

08.05.2017

Inspiral Carpets -yhtyeen rumpali Craig Gill menehtyi viime vuoden marraskuussa 44-vuotiaana. Gillin vaimon mukaan oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvitys paljastaa, että Gillin itsemurhan syy oli yli 20 vuotta jatkunut tinnitus, joka sai hänet tekemään lopulta viimeisen epätoivoisen teon.

Vuonna 1983 perustetun Inspiral Carpets -rumpalin vaimon Rose Marie Gill kertoi lausunnossaan, miten hänen miehensä tinnitus kävi niin sietämättömäksi, ettei hän uskonut siihen olevan minkäänlaista parannusta.

Virallisiin papereihin Craig Gillin kuolinsyyksi itsemurhaa ei kuitenkaan merkitä, sillä hän ei jättänyt minkäänlaista itsmemurhaviestiä. Hän ei ollut myöskään missään vaiheessa elämäänsä ollut masentunut tai kärsinyt mielenterveysongelmista.

Rose Marie Gill kertoo lausunnossaan, miten hän haluaisikin lisää näkyvyyttä myös miesten mielenterveysongelmille. Monet kärsivät mielenterveysongelmista kaikessa hiljaisuudessa.

Miesten mielenterveysongelmat ovat olleet Englannissa esillä viime viikkoina muutenkin, sillä Evertonin jalkapalloilija ja Englannin maajoukkueessa pelannut 32-vuotias laituri Aaron Lennon haettiin kaksi viikkoa sitten sairaalaan pakkohoitoon masennuksen takia.

Lennonin kohtalo on saanut monet julkkiset Isossa-Britanniassa kertomaan omasta masennuksestaan ja mielenterveusongelmistaan.

Lisää luettavaa