Aaliyah julkaisemassa postuumia levyä – omaisilta ei kysytty

09.08.2012

Tai eihän edesmennyt laulajatar mitään julkaise, vaan kanadalaisräppäri. Idea ei saa liikaa kannatusta lähipiirissä ja perikunnassa.

Kuva: Island Def Jam

Elokuun viidentenä tätä kuluvaa vuotta tietotoimistot kautta maailman sylkivät kuluttajien silmille metrikaupalla lennätinnauhaa yhdestä ja samasta aiheesta: rap-artisti Drake on julkaissut Aaliyahin kanssa tekemänsä dueton nimellä Enough Said.

Raidalla – jonka voi kuunnella jutun alla – Aaliyah jollottelee sensuellisti, kuten aina, ja säkeiden välissä Drake käväisee höpsimässä omiaan tai vain ynähtelemässä wassup-heittojaan.

Biisi on tiettävästi osa Draken suurta missiota julkaista kokonainen Aaliyah-albumi.

Hanke ei kuitenkaan ole edennyt aivan ilman vastarintaa. Guardian-lehti nostaa esiin äskettäisessä artikkelissaan muutamia tyytymättömyyden ilmauksia. Etenkin Timbaland ehti murahtamaan newyorkilaisen Power 105,1 FM -radioaseman haastattelussa, että mikäli mitään postuumia albumia ollaan kokoamassa, siihen tulisi vähintään ottaa mukaan lähimmät ystävät, Missy Elliott ja hän.

Motkotus otettiin vastaan: Guardianin tietojen mukaan Drake on saanut Timbalandin tuottamaan pari biisiä tulossa olevalle albumille.

Mutta varsinainen iso jytky on kuolleen laulajattaren Rashad-veljen twiittaus, jossa todetaan kylmästi, ettei koko Haughtonin perheellä ole mitään osaa tai arpaa kyseiseen projektiin. Eikä sitä oikein suvaittaisikaan.

Valitettavasti Haughtonien kannalta heidän mielipidettään ei tarvitse edes kysyä. Oikeudet Aaliyahin tuotantoon kuuluvat kuolleen laulajatähden sedän ja managerin Blackground-levymerkille. Sukurakkautta ei liikaa ole perheeseen jaettu.

Jäämme odottamaan lisää tietoa levynteon edistymisestä. Sillä välin voit kuunnella kohutun dueton tästä:

Lisää luettavaa