Arvoituksellinen uutinen ilmestyi ja katosi: PMMP lopettaa?

13.05.2013

Radio Suomipop julkaisi tiedon suosikkiyhtyeen lopettamisesta, veti uutisen heti perään pois ja kuittasi koko jutun inhimillisenä erehdyksenä. Bändi ei tiedota sitäkään vähää, mutta sekös estäisi viihdelehdistöä ja faneja spekuloimasta asialla.

Kuva: Susanna Majuri

Aivan ensimmäisenä Radio Suomipopin laatiman nettiuutisen bongasi sunnuntaina Iskelmän toimittaja Antti Granlund, joka viisaasti ymmärsi ottaa ruutukaappauksen talteen:

Varotoimenpide tiesi paikkansa, sillä Suomipop poisti kirjoitusvirheitä vilisevän uutistekstin hyvin äkkiä huomattuaan erheensä.

Granlund ja hänen neuvokkaat Twitter-seuraajansa ovatkin jo arvailleet, että kyseessä on ehkä uutisluonnos. Nettimatlockien silmissä kirjoitusvirheiden tiheä esiintyminen ja uutiseen isketty päivämäärä (13.5. eli maanantai) viittaisivat aivan erityisesti muokkausvaiheessa olleen artikkelin tahattomaan karkaamiseen kesken embargon.

Mikä siis suomeksi sanottuna tarkoittaisi, että uutinen on totta ja että PMMP – Paula Vesala, Mira Luoti, Juho Vehmanen, Mikko Virta ja Heikki Kytölä sekä tietysti hovisäveltäjä Jori Sjöroos – aikoo todellakin panna pillit toistaiseksi pussiin.

Tamperelainen kilpailijamme Soundi haistoi uutisen salamannopeasti. Joten suodaanpa kunnia heille.

Poistettu uutisteksti pitää sisällään tiedon, että PMMP aikoo lopettaa uransa julkaisemalla 20. syyskuuta hittikokoelman, jossa tutut biisit on taltioitu kokonaan uusina, elävän orkesterin edessä esitettyinä vetoina. Levyn tuottaa Samuli Kosminen, jonka kanssa Vesala on tehnyt yhteistyötä ennenkin. Mutta kuten todettua, mitään ei ole vahvistettu.

Suomipopin uutisvuotoa selvitteli muiden mukana Iltalehti, joka onnistui houkuttelemaan radion tuottajalta sanaparin ”inhimillinen erehdys”. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakin.

PMMP:n Facebook-sivuilla ei ole ollut mitään varsinaista tietoa, kuten ei Suomipopissakaan. Sosiaalinen media kuohuu järkyttyneiden fanien tuskanhuudoista.

Debyyttialbumi Kuulkaas enot! ilmestyi syyskuun alussa 2003, siis rahtusta vaille kymmenen vuotta sitten. Kuuden levyn, kolmen lapsen ja yhden avioeron jälkeen Paula ja Mira ovat ehkä ansainneet ainakin hetken tauon.

Mikäli uutinen on totta.

Lisää luettavaa