Atlantin yli moottoriveneellä – Kotimainen folkpop-yhtye kokosi videon historiallisista kaitafilmeistä

Vuonna 1970 suomalaiset hurjapäät Seppo Muraja ja Arto Kulmala ylittivät Atlantin puolikannellisella tuulilasimoottoriveneellä. Tyypit taltioivat kokemuksiaan kaitafilmeille, jotka nyt, 46 vuotta myöhemmin, ovat löytäneet tiensä myös musiikkivideolle.

Murajan ja Kulmalan matkafilmeistä on koostuettu kuopiolaisen Jonas and I -yhtyeen tuore video Crossroads-kappaleelle.

Crossroadsin musiikkivideosta oli jo valmis suunnitelma, kun törmäsin Murajan ja Kulmalan matkavideoon”, kertoo yhtyeen laulaja Roope Hakkarainen. ”Saman tien tuli olo, että tässähän olisi täydellisesti kappaleen tunnelmaan ja aiheeseen sopivaa materiaalia, jonka hienoa tarinaa halusimme ehdottomasti jakaa.”

Crossroads on peräisin folkpoppia soittavan yhtyeen 20. toukokuuta ilmestyvältä albumilta These Days. Aiemmin julkaistu single Alarm Clock 5 on kuunneltavissa YouTubesta.

Muraja ja Kulmala saivat muuten matkansa taitettua, vaikka he menettivät kaikki varusteensa myrskyssä ja tulivat väliaikaisesti norjalaisen rahtilaivan pelastamiksi. Atlanti tuli ylitettyä hengissä, mutta Muraja hukkui vuonna 1974 yritettyään moottoriveneellä myös maailmanympärimatkaa.

Lisää luettavaa