Audrey Horne: ”Soitimme Helsingissä uramme noloimman keikan”

22.05.2010

Edellisellä Suomen-visiitillä Audrey Hornen laulajan palkeista lähti vain pihinää, mutta Sauna Open Airissa puhkuu tervekeuhkoinen mies.

Teksti: Markus Laakso, kuva: Indie Recordings

Audrey Horne on soittanut Suomessa vain kerran, Enslavedin Euroopan-kiertueen lämmittelijänä Tavastialla 14. joulukuuta 2008. Tuolloin olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä bändin laulaja Toschie oli juuri sairastunut keuhkoputkentulehdukseen ja yski keltaista limaa.

”Se oli paska keikka, uramme noloin. Yritän unohtaa sen niin hyvin kuin pystyn. Bändin soitto kulki, mutta minusta lähti vain pihinää. Siksi odotankin Sauna Open Airia innolla. Haluan vetää vihdoin kunnon keikan Suomessa.”

Kun ketjupolttajana tunnettu Toschie vihdoin tervehtyi, hän keskusteli Enslavedin rumpalin Cato Bekkevoldin kanssa tupakoinnista ja sen lopettamisesta. Syöpäkääryleet eivät aiheuttaneet keuhkoputkentulehdusta, mutta ne heikensivät hapenottokykyä.

”Cato sanoi, että elämä on päätöksiä: haluatko olla laulaja vai röökaaja? Helvetin hyvä pointti. Kun pääsin kotiin, päätin lopettaa, enkä ole polttanut sen jälkeen. Ääneni kuulostaa ihan samalta, mutta keuhkojeni tilavuus on parempi. Jos olet laulaja, ei kannata tupakoida. Jos olet kitaristi, ei kannata skeitata, koska saatat mosauttaa kätesi paskaksi.”

Lue koko haastattelu Rumbasta 7/10. Lehti on myynnissä 21.5.–10.6.

Audrey Horne Tampereen Sauna Open Airissa 10.6.

Lisää luettavaa