BBC:n Sound of 2012 -lista julki, ketkä ovat ensi vuoden toivot?

05.12.2011

Viimeksi listalta nousivat esille muun muassa Anna Calvi, James Blake ja The Vaccines. Kuka on seuraavaksi vuorossa?

Kuva: Tomi Palsa

Nyt käy kuhina musiikkiblogeissa. BBC:n vuosi sitten julkaisema Sound of -lista nosti suuren maailman tietoisuuteen ison nipun kiinnostavia artisteja, joista monet todella olivat saavuttaneet vuoden kuluttua vankan aseman omassa skenessään. Tai no, listan voittanut Jessie J jäi ainakin Suomessa vähälle huomiolle (ja sai vaatimatomasti kaksi tähteä viidestä Rumban levyarviossa), mutta Anna Calvin perään on huokailtu pitkin vuotta ja James Blaken tekemiset herättävät täälläkin kiinnostusta.

Nyt Ison-Britannian yleisradioyhtiö on julkaissut näkemyksensä ensi vuoden lupaavimmista tulokkaista. Katso Sound of 2012 -listaus täältä. Kovasti on taas nimiä, jotka eivät sano tavalliselle musiikinkuluttajalle yhtään mitään. Vaan sanovatko puolen vuoden päästä, tai vuoden? Ketkä ovat ensi kesänä Flow’ssa? Ketkä ovat pelkkiä kuplia? Pian se nähdään!

BBC:n listan kasaa 184 brittiläistä musiikkialan vaikuttajaa (kriitikoita, tuottajia, bloggaajia jne), ja kyselyssä eniten ääniä saaneet 15 artistia nostetaan nyt julkaistulle longlistille. Listan voittaja ja varsinainen top 5 julkistetaan tammikuun alussa.

Lisää luettavaa