Blossi kärysi perinteisellä vuodenvaihteen keikalla New Yorkissa – 228 pidätystä

03.01.2014

Jos bändi soittaa miljoona vuotta kestäviä jameja, niin mitä sitä voi yleisöltä odottaa?

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Wikimedia Commons

Phish on amerikkalainen rockyhtye, joka on ollut pystyssä jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Bändi on soittanut muutaman viimeisimmän vuoden aikana perinteisiä vuodenvaihteen keikkoja New Yorkin Madison Square Gardenissa.

Phish sekoittaa musiikissaan jazzia, psykedeliaa ja pitkiä jameja, joten ei olekaan ihme, että yhtyeen fanit pitävät luonnontuotteista. Mikä olisikaan sen parempi tapa nauttia päämäärättömästi haahuilevasta musiikista, kuin läväyttää kuuppansa sekaisin ja tuijotella käsiään kitarasoolon jatkuessa ikuisuuksien ajan.

No, poliisit tietenkin haistelivat Phishin tapauksessa palaneen käryä – ja tällä kertaa puhutaan siis sellaisesta makeasta löyhkästä, joka on kohtalaisen helppo tunnistaa. Kolmen ensimmäisen keikkapäivän aikana paikalliset vallesmannit olivatkin tehneet 228 pidätystä, ja uutisen julkaisun aikoihin jäljellä oli vielä Phishin viimeinen keikkailta.

Kaikki eivät toki olleet huumepidätyksiä, mutta luku on silti melkoinen. Blossi ei ollut ainoa huumemuoto, jota Phishin fanit keikkapaikalla ja sen läheisyydessä nauttivat. Faneilta löytyi myös MDMA:ta, LSD sekä sieniä.

Uutisoinnin mukaan Madison Square Gardenin ympäristössä myytiin huumehia sen kummemmin poliiseista välittämättä, mikä ei nyt välttämättä ihan kaikkein terävintä puuhaa ollut.

Lisää luettavaa