Circlen ystävät, huomio: Helsingissä järjestetään perjantaina kiintoisa keikka, joka on jäänyt tiedotuksessa tyystin pimentoon

25.11.2014

Ydinontelo-niminen elävästä musiikista – tai ainakin äänitaiteesta – muodostuva projekti nähdään ja koetaan perjantaina 28. marraskuuta Helsingin Galleria Huudossa. Jätkäsaarelaisgallerian lavalla nähdään Circlestä, Plain Ridesta ja Pharaoh Overlordista tuttu kitaristikolmikko Janne Westerlund, Julius ja Pekka Jääskeläinen.

”Tavallaan projekti on jatkoa Pharaoh Overlordin Siluurikaudella-albumilla alkaneelle pyrkimykselle siirtyä rock-saippuaoopperan viihdyttävästä, ennalta arvattavasta formaatista vakavan, olemassaolon perusteita uhkaavan taiteen pariin”, tapahtuman tiedotteessa kerrotaan ja harmitellaan, että läpi-ironisoituneessa uusliberalistisessa kulttuurikentässä tämä pyrkimys ei tietenkään voinut olla joutumatta naurunalaiseksi.

Trio pyrkii käsittelemään minimalistisen säveltiputtelun, alkukantaisen metelivyöryn ja epäortodoksisten intervallien avulla kosmista epäilystä siitä, että kaikki kiinteäksi ajateltu voi yhtäkkiä pienestä kosketuksesta luhistua tai räjähtää joksikin täysin muuksi. Ydinontelon yllykkeenä ja käsitteellisenä kantopintana on tuntemus maailman onttoudesta.

Onko tuntemus pelkoa vai toivoa, se jää kuultavaksi. Joka tapauksessa ironialasit ja hassu hattu on syytä jättää kotiin ja antautua sähkökitaroiden vietäväksi.

Ydinontelo: Janne Westerlund, Julius Jääskeläinen, Pekka Jääskeläinen
Pe 28.11.2014 klo 19–21, Helsinki, Galleria Huuto Jätkäsaari
Lisätiedot Facebookista

Lisää luettavaa