Disney teetti klassikkokappaleistaan metalliversiot – Metal Disney -albumilla kaikkea Leijonakuninkaasta Aladdiniin

02.04.2017

Disney, tuo globaali lapsuuden ensimmäisten suurten musiikki- ja elokuvakokemusten aarreaitta, on jo vuosia julkaissut klassikkokappaleitaan uusintaversioina.

Leijonakuninkaan, Aladdinin, Pienen merenneidon ja muiden mestariteosten ikivihreät laulut ovat niin ajattomia, ettei sävellysuudistuksia tarvita. Riittää, että sovittaa kappaleet nykygenreihin sopiviksi.

Näin toimittiin viime vuonna Japanissa. Disney julkaisi klassikkokappaleistaan metallialbumin, joka nousi Amazonin rock/metal-listojen kolmanneksi ja Kids-listan toiseksi. Yhdysvalloissa tehdyllä Metal Disney -albumilla soittaa metallimuusikoista koottu kokoonpano D-Metal Stars, johon kuuluvat laulaja Mike Vescera (Obsession), basisti Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne), kitaristi John Bruno (Obsession) ja rumpali BJ Zampa (Dokken).

Lapsuusajan muistoihin vahvasti linkittyvät kappaleet ovat monelle länkkärille tabu, joten uusintaversiot on yleensä otettu katkerina vastaan. Laulaja Mike Vescera sanoo Rolling Stonen haastattelussa, että Japani on yleensä avoimempi uusille ideoille, vaikka klassikoihin kajottaisiin.

”Japani on avoimempi kaiken suhteen. Lisäksi maa on hulluna metallimusiikkiin”, hän kertoi.

”Kaikki ovat kuulleet alkuperäiset versiot. Voisi luulla, että meidänlaisemme metallimuusikot eivät Disneyn lauluja kuuntele, mutta kaikkihan niitä rakastavat.”

Nyt Disney uskaltautuu vihdoin esittelemään Metal Disneyn koko maailmalle. Perjantaina 31.3. globaalisti julkaistun albumin voit kuunnella Spotifysta alta.

Disney on versioinut klassikoitaan ennenkin. Aiemmin on kuultu muun muassa jazz- ja EDM -versioinnit, joista jälkimmäisen voit kuunnella alta. Mukana on Daft Punkin, Aviciin, Kaskaden ja RJD2:n kokoisia ”pikkunimiä”.

Lisää luettavaa