Eaglesin Don Henley taas suosikkipuuhassaan eli haastamassa ihmisiä oikeuteen

Don Henleyllä on harrastus.

01.12.2014

Eagles-yhtyeen Don Henley ja Glenn Frey ovat haastaneet oikeuteen William Shelley -nimisen miehen.

Shelley kuvasi Eaglesin keikan lokakuussa Connecticutissa ilman Eaglesin lupaa. Luvattoman kuvaamisen lisäksi syytteessä kerrotaan, miten Shelley on käyttänyt kuvaamaansa materiaalia hyväksi niin, että on sen avulla ”nostattanut mainettaan musabisneksen sisäpiiriläisenä”. Shelley on näyttänyt pätkiä konserteista omissa erikoisnäytöksissään, ja vastaillut niitä ennen ja niiden jälkeen yleisön esittämiin kysymyksiin.

Luvattomasta kuvaamisesta pillastumisen vielä ymmärtää. Henley ja Frey yrittävät kuitenkin saada haltuunsa kaikki Shelleyn kuvaamat arkistomateriaalit, joista vanhimmat ulottuvat 70-luvun alkuun saakka. Yhteensä kuvattua materiaalia on yli 100 000 tuntia. Mitä Henley ja Frey sitten takavarikoimallaan materiaali tekisivät on mysteeri.

Don Henley on kova poika haastamaan ihmisiä oikeuteen tekijänoikeusrikkomusten takia. Viime vuosien aikana hän on joko haastanut oikeuteen tai uhannut haastaa oikeuteen esimerkiksi Frank Oceanin, Okkervil Riverin sekä republikaanipoliitikon musiikkinsa luvattomasta käytöstä.

Eagles on myynyt urallaan yli 150 miljoonaa levyä, ja se on yksi eniten pätäkkää keränneistä yhtyeistä kautta aikojen, joten rahasta tuskin on kyse. Henkka näyttääkin olevan periaatteen mies.

Lisää luettavaa