EDM-tähti Aviciin tulevalla levyllä vierailee jokseenkin hämmentävä joukko rockmaailman edustajia

22.07.2014

Elektronisen tanssimusiikin suurimpiin tähtiin kuuluva Avicii on tekemässä seuraavaksi rockalbumia, nimekkään artistikaartin avustamana.

Teksti: Jari Setälä, kuva Alex Wessely (Avicii)

Avicii on stadionluokan EDM-artisteista sikäli mielenkiintoinen tapaus, että monen kollegansa helpon hittihakuisuuden sijasta ruotsalais-dj ei kaihda erilaisia hankaliakaan tyylilajikokeiluja tai -yhdistelmiä. Tämä seikka kuultiin jo miehen viime vuonna ilmestyneellä True-debyyttialbumilla, jolla Avicii yhdisteli suorasukaisesti elementtejä countrysta ja bluegrassista yleisöä hyppyyttävään big room houseensa.

Siinä mielessä ei kai pitäisi olla varsinaisesti suurikaan yllätys, että Aviciin seuraavallakin levyllä tullaan naittamaan erilaisia genrejä, tällä kertaa Rolling Stone -lehden mukaan rockia ja EDM-biittejä.

Yllättävää on kuitenkin se artistijoukko, joka tuolla tulevalla albumilla tulee vierailemaan solisteina. Rolling Stonen mukaan levyllä kuullaan nimittäin ainakin Coldplayn Chris Martinia, Jon Bon Jovia, Green Dayn Billie Joe Armstrongia, System of a Downin Serj Tankiania sekä tumman rytmimusiikin puolelta reggae-artisti Matisyahua sekä räppäri Wyclef Jeania.

Chris Martinin läsnäolo ei ole toki oikeastaan mikään shokki, sillä Avicii tuotti Coldplayn toukokuussa julkaistun Ghost Stories -levyn A Sky Full of Stars -biisin, mutta Serj Tankian?

Tuleehan tuo olemaan mielenkiintoista ja ajatuksen tasolla kai hitusen pelottavaakin kuulla, mitä Tankian ja kumppanit oikein saavat Aviciin kanssa aikaan. Aviciin uutukaiselle ei ole vielä ilmoitettu julkaisupäivää.

Lisää luettavaa