Elokuvaohjaaja Werner Herzog analysoi Kanye Westin kryptisen perverssin uutuusvideon

14.08.2016

Hullu, nero, tai hullu nero. Näin on arvioitu sekä Kanye Westiä että elokuvaohjaaja Werner Herzogin eksperimentaalisia töitä.

Nyt Herzog analysoi, mistä Kanye Westin heinäkuussa julkaistussa kryptisessä Famous-videossa on oikein kyse. Kohuvideolla joukko julkkisuuden henkilöitä nukkuu alasti valtavalla sängyllä. Vahanukkena joukkion mukana on muun muassa Taylor Swift, Rihanna, Chris Brown ja Donald Trump.

Herzogille Westin tulkinnat maistuvat. Hänen mielestään West on upea tarinankertoja, joka antaa katsojan itse tulkita tilanteen. Ainakin jälkimmäisessä hän on hyvin oikeassa.

”En ole ikinä nähnyt mitään tällaista”, hän sanoi Daily Beastin videolla.

”Yksi tärkeimpiä elementtejä tarinankerronnassa on mahdollistaa, että katsoja voi luoda oman erillisen tarina. Tämä video antaa katsojalle tilaa kehittää mielessään oman rinnakkaisen tarinansa siitä, mitä ennen videota on tapahtunut. Videon jälkeen miettii, mitä näillä ihmisille on tapahtunut? Kuinka he ovat juhlineet? Mikä toi juuri heidät yhteen? Näin räppäri antaa katsojalle mahdollisuuden ruveta villiksi oman mielikuvituksensa kanssa”, Herzog pohtii videolla. Epäselväksi jää, onko ”villiksi mielikuvituksen kanssa rupeaminen” tämän videon kohdalla taiteellista tulkintaa vai jotain muuta.

”Näen tässä jotain todella villiä, joka on elintärkeää todella syvällisessä tarinankerronnassa”, hän lisää.

Koko analyysin voit kuulla täältä. Westin kohua herättäneen Famous-videon näet alta.

Herzog on antanut analyyseja aiemminkin. The Verge -lehdelle hän analysoi Pokemon GO:n.

Lisää luettavaa