Eminem tuhoaa pahiksia nyrkeillä, potkuilla ja kaloilla – ison budjetin videossa räjähdyksiä, selfievitsejä, John Malkovich ja Dr. Dre.

04.07.2015

Piakkoin ensi-iltansa saavan nyrkkeilyelokuvan Southpaw piti olla Eminemin uusi näytön paikka näyttelijänä. Rap-tähti kuitenkin lopulta luopui elokuvan pääroolista voidakseen keskittyä musiikkiinsa, ja Jake Gyllenhaal otettiin pääosaan. Eminem jätti silti puumerkkinsä ja julkaisi kesäkuussa elokuvan soundtrackille kappaleen Phenomenal. Nyt kappaleesta julkaistiin ison budjetin musiikkivideo, missä artisti muistuttaa, ettei roolista luopuminen jäänyt kiinni hänen nyrkkeilytaidoistaan. Asiasta uutisoi Stereogum.

Tähän on laitettu rahaa. Eminem herää sairaalasta ja löytää itsestään supervoimat. Alkaa rimpuileva takaa-ajotilanne, missä laboratorion piuhoista karkaavan räppärin perään ryntää joukko tyhjästä putkahtavia vartijoita. Rap-jumalaksikin itseään kutsunut artisti ei luonnollisesti häviä keskiluokan vastuksille ja pakenee pitkin Tokion katuja ninjaloikkia, palavia moottoripyöriä ja helikoptereita hyödyntäen, samalla kun niputtaa matkan varrella muutaman tusinaa pahiksia. Sensei John Malkovichin tarjoamat nuudelitkaan eivät maistu, kun pakoon on päästävä. Kuten Gyllenhaal Southpaw’ssa, myös Eminem pääsee lopulta kehään, tosin tehdäkseen sen, minkä osaa parhaiten.

Jake Gyllenhaal on Southpaw’n pääroolissa varmasti Eminemiä parempi vaihtoehto jo näyttelijälahjojen puolesta, eikä uusi kappale Phenomenal ole artistin vahvimpia. Silti hidastukset, räjähdykset ja kalatorin hyödyntäminen taistelutilanteessa sopivat lauantai-illan toimintapätkien joukkoon siinä missä muutkin.

Alla koko isobudjettinen toimintaraina. Money well spent?

Lisää luettavaa