Ennakkokuuntelussa Anna Järvisen suomeksi laulettu albumi!

24.10.2016

Anna Järvinen on sanoittanut ja levyttänyt viime vuonna ilmestyneen Buren-albuminsa suomeksi. Annan, en anna -levy ilmestyy tämän viikon perjantaina, mutta Rumballe on suotu kunnia tarjota koko pitkäsoitto kuunneltavaksi ennakkoon.

Suomeksi lauletun levyn lisäksi suomalaisia muistetaan konsertein marraskuussa. Tarkemmat keikkainfot ovat listattuna lyhyen haastattelun jälkeen.

Mistä syntyi idea laulaa Buren-levy uudelleen suomeksi?

”Alkuperäinen idea oli äänittää Buren viidellä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi ja saksaksi, mutta niin kuin tiedät, ainoastaan Jag skriver till dig nu tuli käännettyä saksaksi levyllä. Voi siis sanoa että Annan, en anna on ongoing project, joka ehkä valmistuu…”

Oletko jo saanut palautetta ihmisiltä, jotka ovat tutustuneet Bureniin ensin ruotsiksi, sitten kuulleet suomeksi lauletun version?

”Olen tähän saakka ainoastaan tehnyt yhden haastattelun, jossa reportteri oli kuunnellut kumpaakin. Hän sanoi pitävänsä kummastakin paljon. Niin, ja jotkut tuntemattomat ovat maininneet myös minun mielipiteen, että suomalaiset versiot ovat valoisampia!”

Kuullaanko tulevilla Suomen-keikoilla biisit suomeksi vai ruotsiksi?

”Luultavasti sekä että.”

Onko suunnitelmissa levyttää ihan kokonaan uutta materiaalia suomeksi?

”Hmm… Apua! Ehkä.”

Aiotko mainostaa Annan, en anna -levyä myös Ruotsissa faneillesi tai esittää siellä keikoilla biisejä suomeksi?

”Aion. Nämä kielet tuovat niin eri sävyjä äänestä, etten voi olla tekemättä.”

Anna Järvinen (SWE)
Ma 7.11.2016 Helsinki, Korjaamo
Ti 8.11.2016 Oulu, 45 Special
Ke 9.11.2016 Tampere, Klubi
To 10.11.2016 Turku, Dynamo

Lisää luettavaa