Eräs Helsingin ikonisimmista punk-keikkapaikoista surkeassa kunnossa – kansa on rientänyt apuun innolla

Rauhanasemaa kunnostetaan – sinäkin voit auttaa!

04.11.2016

Pasilassa sijaitseva Rauhanasema siirrettiin pääkaupunkiin 30 vuotta sitten Karjalasta. Samalla se kunnostettiin. Myöhemmin Rauhanasema on opittu tuntemaan kulttuuririentojen tapahtumapaikkana, ja etenkin punkkarit ovat ottaneet sen omakseen.

Talon uudelleenrakentamisesta on kuitenkin jo melkoisesti aikaa, ja Rauhanasema kaipaa kunnostusta.

Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius kertoo nykytilanteesta seuraavaa:

”Juuri ennen uutta vuotta olin käymässä katsomassa että paikat olisivat kunnossa tulevia juhlia varten, kun kuulin kellarista huudon ”täällä tulee vettä katosta!” – ja sitähän tuli oikein kunnolla, niin että kellarin lattia lainehti.

Näin jo sieluni silmin, miten kerron kaikille sadalle juhlavieraalle että näissä juhlissa ei sitten ole juoksevaa vettä eikä vessaa käytössä. No, onneksi löysimme putkivuodon ja saimme hätäkorjauksen tehtyä. Juhlatkin saatiin sitten pidettyä.

Vesivahinko osoittautui kuitenkin luultua pahemmaksi. Mittavien korjaustöiden yhteydessä tajusimme, että vanhan salin – aseman entisen odotustilan – lattia on nähnyt ja kokenut niin paljon, että sekin on vääjäämättä uusittava.”

Nyt taloa ollaan remontoimassa, mutta raha on tiukassa kaikkialla. Rauhanaseman kunnostustyöhön haetaankin nyt varoja yhteisörahankeruun avulla. Varainkeruu on iloisesti onnistunut yli kaikkien odotusten, ja alkuperäinen tavoite 10 000 euroa on ylittynyt jo 3 350 eurolla.

Lisävaroja kuitenkin kaivataan, jotta Rauhanasema saadaan esimerkiksi täysin esteettömäksi liikuntarajoitteisia varten. Mikäli haluat osallistua talkoisiin hyvän asian puolesta, Rauhanaseman remontin mesenaattisivuille pääset tästä.

 

Lisää luettavaa