Ex-Rollari julkaisee sooloalbumin yli 30 vuoden jälkeen

18.04.2015

Entinen The Rolling Stonesin basisti Bill Wyman julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa 33 vuoteen, kertoo Rolling Stone. 22. kesäkuuta julkaistava levy sai alkunsa, kun Wyman löysi demoäänitteidensä seasta yli 60 unohdettua sävellystä, joista hän intoutui uudelleensovittamaan viisi. Tämä sai jatkoa kahdeksasta uudesta sävellyksestä. Tulevan Back to Basics -albumin vaikutteet kumpuavat Tom Waitsin, JJ Calen ja Leonard Cohenin työstä.

“Aluksi ajattelin olevani jo liian vanha tähän, mutta mietin vanhoja blues-muusikoita, jotka edelleen levyttävät, ja päätin ryhtyä hommaan”, hän kertoi lehdistötiedotteessa.

Tuleva sooloalbumi on Wymanin neljäs. Basisti on soolojulkaisutauosta huolimatta jatkanut esiintymistä bändinsä The Rhythm Kingsin kanssa ja tehnyt samalla TV- ja elokuvaesiintymisiä, julkaissut kirjoja, järjestänyt valokuvanäyttelyitä, ja jopa patentoinut oman metallinpaljastimen. Wyman soitti The Rolling Stonesissa vuodesta 1963 vuoteen 1991. Bändin jäsenenä hänet tunnettiin tasapainottavana voimana muiden bändiläisten rosoisen elämäntyylin rinnalla.

Lisää luettavaa