Festariuutisia! Tulossa Skrillex, Sting, Rumer ja Blockfestin ekat julkistukset

27.02.2012

Pääkaupunkiseutu saa kesällä jälleen kaksi uutta festaria, kun Espoossa lavalle nousee dubstep-hirmu Skrillex ja Helsingissä soul-viettelijätär Rumer sekä megastara Sting. Tampereen Blockfest julkisti myös ensimmäiset artistikiinnitykset.

Kuva: Atlantic

Kaliforniasta käsin elektronisia juoniaan punova dubstep-peto Skrillex saapuu keikalle perjantaina 17. elokuuta, kun uusi Weekend Festival järjestetään ensimmäistä kertaa 17.-18. elokuuta Espoossa Luukin kartanon ulkoilualueella. Vastikään kolme Grammyakin napannut Skrillex esiintyi viime kesänä loppuunmyydyssä The Circuksessa Helsingissä. Weekend Festival julkistaa lisää esiintyjiä maaliskuussa, ja festarin liput tulevat myyntiin 12. maaliskuuta Tiketissä ja Lippupisteessä.

Helsingin Kaisaniemen puisto toimii jälleen keikkapaikkana, kun yksipäiväisen Classic Festivalin pääesiintyjiksi saapuvat kestostara Sting sekä brittisoulin uusin hunajaääni Rumer lauantaina 16. kesäkuuta. Ainakin Norah Jonesiin ja Karen Carpenteriin verratulle Rumerille keikka on neitosen Suomi-debyytti. Tapahtuman järjestäjät perustelevat tapahtuman Classic-nimen sillä, että tarkoituksena on esitellä rockin klassikkoartisteja sekä sellaiseksi tähtääviä tuoreita tulokkaita. Rumerin ja Stingin lisäksi ainoa julkistettu esiintyjä on Latebird’s All Stars featuring Tuure Kilpeläinen, Tuomo, Jonna Tervomaa, Anssi Kela, mutta lisää artisteja julkistetaan myöhemmin. Liput tapahtumaan maksavat 69 euroa + toimituskulut, ja liput tulevat myyntiin 5. maaliskuuta Lippupalvelun ja Menolipun myyntipisteissä.

Tampereen kaupunkifestivaali Blockfest julkisti ensimmäiset esiintyjänsä, jotka edustavat kotimaisen hiphopin ja reggaen kärkeä. Tullikamarin aukion ympäristössä 17.-18.8. pidettäville festareille saapuvat ainakin Jukka Poika, Gracias, Noah Kin, Ruudolf, Heikki Kuula sooloprojektinsa Perhosveitsi-Heikki & Lika-Aki kanssa sekä Ruger Hauer. Joka vuosi myös yksi uusi tulokas pääsee esiintymään Blockfestissä yleisöäänestyksen perusteella. Festarin lipunmyynti alkaa torstaina 1.3. Lippupalvelussa ja Tiketissä.

Lisää luettavaa