PÄIVITETTY JA KUMOTTU: Freddie Mercurysta kertova elämäkertaelokuva toteutumassa – Sacha Baron Cohen astuu sittenkin Queen-legendan saappaisiin

29.03.2015

Borat- ja Ali G -hahmoistaan tunnettu Cohen vastaa pääroolin ohella myös elokuvan ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

PÄIVITYS 29.3. klo 20.30:

Uutinen Sacha Baron Cohenin kiinnityksestä Mercury-elokuvaan on osoittautunut perättömäksi. Queen-kitaristi Brian May kirjoittaa verkkosivuillaan yhtyeen manageri Jim Beachin Artist and Manager Awards -tapahtumassa kertoneen ilmoituksen olleen vitsi, joka uutisoitiin maailmalla laajalti asiayhteydestään virheellisesti irroitettuna.

Jo pitkään suunnitteilla ollut elämäkertaelokuva edesmenneestä Queen-solisti Freddie Mercurysta on kohdannut viime vuosina useita takaiskuja, mutta nyt elokuvahanke näyttäisi olevan jälleen myötätuulessa, kertoo Consequence of Sound.

Sivuston mukaan Queenin manageri Jim Beach vahvisti tällä viikolla, että projektista jo kertaalleen irtisanoutunut brittiläinen koomikko ja näyttelijä Sacha Baron Cohen on suostunut sittenkin ottamaan vastaan roolin Freddie Mercuryna. Beachin mukaan Cohenilla on kuitenkin nyt pääosaroolin lisäksi myös huomattavasti laajempi vetovastuu elokuvasta.

”Elokuvan suhteen on tapahtunut merkittävä läpimurto, sillä onnistuimme suostuttelemaan Sacha Baron Cohenin käsikirjoittamaan, tuottamaan ja ohjaamaan kyseisen elokuvan, jossa hän näyttelee myös pääosan”, Beachin kerrotaan ilmoittaneen aiemmin tällä viikolla Lontoossa pidetyssä Artist and Manager Awards -tapahtumassa.

Jo vajaa pari vuotta sitten Mercuryn rooliin kiinnitetyn Cohenin uutisoitiin syksyllä 2013 luopuneen tehtävästä. Yhteistyön katkeamisen syyksi spekuloitiin tuolloin niin taiteellisia näkemyseroja elossa olevien Queen-jäsenten kanssa kuin pelkoja siitä, että megaluokan tähdeksi noussut Cohen olisi vienyt maineellaan huomiota pois itse elokuvasta.

Cohen-kiinnityksen julkistanut Beach ei kuitenkaan paljastanut vielä, milloin elokuva etenee kuvausvaiheeseen.

Lisää luettavaa