Gangnam Style -hitistään tunnettu Psy epäiltynä yhteyksistä korruptioskandaaliin Etelä-Koreassa

12.03.2017

Gangnam Style -megahitistään tunnettu Psy on yhdistetty laajaan juuri julkituotuun korruptiovyyhtiin, joka ulottuu Etelä-Korean juuri erotettuun presidenttiin Park Geun-hyeen asti.

Presidentin siirtyessä sivuun lisää tietoja likaisista sopimuksista, suhmuroinnista sekä kieroutuneista hyvä veli-verkostoista nousee pintaan.

Psy nousi kansainväliseen julkisuuteen vuonna 2012 Youtube-ennätyksiä rikkovalla kappaleellaan Gangnam Style. Siitä lähtien hän on esiintynyt ja julkaissut uutta musiikkia säilyttäen korkean asemansa Etelä-Korealaisessa pop-kulttuurissa. Korkealla asemalla vaikuttaa olevan myös varjoinen puolensa, jota lähellä Psy on operoinut.

Etelä-Koreassa legendan statusta nauttiva Psy ei ole tällä hetkellä syytettynä, mutta hänen läheinen kollegansa Choi Soon-Sil taas on polttopisteessä. Entinen presidentti Park syytti Soon-Siliä monimutkaisen viihdealaa koskevan korruptioverkoston suunnittelusta ja toimeenpanosta.

Ahn Min Seok, Etelä-Korean demokraattisen puolueen kansanedustaja on myös esittänyt väitöksiä, että Choi olisi ujuttautunut k-pop-piireihin siskonsa Choi Soon Deukin avulla.

Choi Soon Deuk ja hänen tyttärensä Jang Si Ho taas ovat syytettyinä soluttautumisesta Etelä-Korean viihde-eliitin vaikutuspiiriin, joihin myös Psy sekä hänen levymerkkinsä Yg Entertainment lukeutuvat. Ahn Min Seok on väitteissään maininnut jättimäisen artistin ja tämän levymerkin, joka sai Etelä-Korean uutistoimistot yhdistämään Psyn ja Jang Si Hon.

Yg Entertainment on kieltänyt kaikki yhteytensä asiaan, mukaan lukien koskaan työllistäneensä Jang Si Hon. Yg Entertainmentilla on mennyt viime vuosina hyvin johtuen onnistuneista artistikiinnityksistä kuten Big Bang ja 2ne1.

K-popin kasvattaessa jatkuvasti maailmanlaajuista suosiotaan, politiikan ja viihdemaailman yhdistyminen on luonnollista. Etelä-Korealainen hip-hop-yhtye Bts julkisti vastikään loppuunmyydyn Japanin, Kaakkois-Aasian, Australian, Etelä-Amerikan ja Yhdysvaltojen kattavan maailmankiertueen.

Etelä-Korean kulttuuriministeriö tutkii paraikaa korruptiosyytöksiä. Choi Choon-Silin läheiset yhteydet ja vahvat vaikutusmahdollisuudet presidentti Parkiin ovat johtaneet maanlaajuisiin protesteihin ja jopa väkivaltaan. Psyn yhteydet vyyhtiin ovat vielä epäselvät, kuten myös kabineteissa käytyjen palvelusvaihtokauppojen yksityiskohdat.

Lisää luettavaa