Glenn Danzig haukkuu Obamaa ja Yhdysvaltain liberaaleja – ja hänellä on jopa pointti

19.08.2013

Danzig ei ole näemmä unohtanut 1980-luvun surkuhupaisia PMRC-sotkuja.

Kuva: The End Records

Uutinen siitä, että Glenn Danzig haukkuu liberaaleja, on vähän kuin uutisoisi sateen jälkeen paistavasta auringosta. Mutta ennen kuin annetaan pilkkakirveen laulaa, täytyy ottaa hattu käteen ja myöntää, että Mr. Danzig sanoo nyt ääneen suht asiallisia juttuja, joita liberaaleissa musiikkiympyröissä eivät kaikki uskalla sanoa. Jos nyt kenties hitusen kärjistäen.

Minneapolisin City Pages -lehdelle puhunut Danzig haukkuu Yhdyvaltain liberaaleja ”fasisteiksi liberaalien valeasussa” ja muistuttaa 1980-luvulla toimineen, sensuuria populaarimusiikkiin vaatineen Parents Music Resource Centerin olleen osittain demokraattien tekosia.

”Al Gore ei halunnut kenenkään äänittävän sellaista musiikkia, mitä hän ei halunnut kuulla”, Danzig kiteytti Parental Advisory -tarrat levyihin tuoneen organisaation toimintaperiaatteen. Syytös taitaa tosin mennä ohi, kun Goren vaimo Tipperhän se oli liikkeen keulahahmona.

Onhan se tosiaan erikoista ajatella, että rockmuusikoiden nykyään rakastama demokraattipuolue oli aikanaan mukana käsittämättömässä noitavainossa, jossa poppareiden sanoitusten pelättiin ihan oikeasti turmelevan nuorison rappiolle. Danzig toki unohtaa mainita, että Tipper Goren lisäksi PMRC:n johdossa istui kolme muuta naista, joista ainakin kaksi oli republikaanipuolen leidejä. Eikä Yhdysvalloista nyt kauhean kauaa tarvitse etsiä, että löytää konservatiivipuolelta yhtä hölmöjä fundamentalistiliikkeitä.

Nykypäivän demokraateista Danzig haukkuu Barack Obamaa, jonka suosimia lennokki-iskuja hän pitää ”häiritsevinä”.

”Olen yllättynyt, ettei useampi niin kutsuttu liberaali ole niistä huolestunut. Mitä tahana Obama tekee, se on ok, koska hän on Obama”, Danzig murahtaa.

Onhan se noinkin. Eipä republikaanejakaan saa millään muotoa väännettyä rauhantekijöiksi, mutta harvemmin kuulee kenenkään muusikon haukkuvan demokraattihallinnon arveluttavia sodankäyntimuotoja. Konservatiiveja on kyllä trendikästä mollata.

Koko keskustelu lähti liikkeelle Danzigin Mother-klasarista, joten pistetäänpä se tähän loppuun. On se hieno.

Lisää luettavaa