Hei muusikko ja vaikka aloitteleva musikantti, tämä vie sinulta ainoastaan minuutin, mutta parantaa oikeuksiasi huomattavasti

Nyt ollaan hyvän asian puolella.

21.03.2016

Muusikkojen liitto ilmoitti sivuillaan kansainvälisestä adressista, joka kaikkien muusikoiden kannattaa allekirjoittaa, olet sitten ammatiksesi musiikin parissa toimiva tai vain harrastelija, joka pitää mielellään kitaraansa mukana lomareissuilla.

Kansainvälinen muusikkoyhteisö vaatii EU:n ministerineuvostoa varmistamaan, että soittimien kuljettamista käsimatkatavarana koskevia käytäntöjä yhdenmukaistetaan EU-lainsäädännöllä.

”Vuonna 2014 Euroopan parlamentti hyväksyi lentoliikenteen korvausvastuuta koskevan asetuksen 2027/97 muuttamiseen tähtäävän tekstin, jossa on myös soittimien kuljettamista käsimatkatavarana helpottava kohta. Tekstistä tulee osa EU-lainsäädäntöä vasta, kun se on hyväksytty samoin ehdoin myös EU:n ministerineuvostossa”, Muusikkojen liiton sivuilla kerrotaan.

Nyt ministerineuvosto on kuitenkin ehdottanut ​​tekstistä poistettavaksi artiklan 6e, joka mahdollistaisi muusikoiden oikeuden saada tasavertaista kohtelua lentoyhtiöiltä. Neuvoston kanta on nyt se, että lentoyhtiöiden tulisi itse luoda omat käytäntönsä asiassa. Tämä hankaloittaa muusikoiden elämää melkoisesti, sillä tällöin hänellä ei voi olla varmuutta siitä, miten hänen käyttämänsä lentoyhtiö suhtautuu muusikoiden mukana oleviin soittimiin.

Helmikuussa Helsingin Barokkiorkesterin ja Helsingin kamarikuoron viulisti Krishna Nagaraja ihmetteli julkisessa Facebook-postauksessaan urheilijoiden ja muusikoiden eriarvoista asemaa lentoyhtiöissä. Uutisen tästä voi lukea täältä.

Tähän mennessä koko Eurooppaa koskevan vetoomuksen 6e-pykälän voimaantulon puolesta on allekirjoittanut jo 15 000 soittajaa, ja lisää tulee jatkuvalla syötöllä.

Vetoomuksen voit allekirjoittaa täällä. Se vie alle minuutin, mutta helpottaa sinun ja lukemattomien muiden muusikoiden elämää huomattavasti.

Lisää luettavaa