Helsingin myöhein kulttuuritila muuttaa 450 kilometriä – matka on mieletön

Creat muuttaa.

25.06.2018

Syksystä 2015 alkaen Helsingissä pyörinyt kulttuuri- ja galleriatila Creat Space muuttaa.

Osoitteessa Albertinkatu 12 on järjestetty kymmeniä näyttelyjä, jotka ovat keränneet yhteensä tuhansia kävijöitä. Kivijalkagallerian seinät tulivat vastaan sekä fyysisesti että henkisesti, joten on aika vaihtaa maisemaa.

”Galleriatoiminta on kuin polkupyörällä ajamista: kannattaa pysyä liikkeellä, ettei kaadu”, kommentoi kuraattori Ville Malja.

Uusi galleriatila löytyi paikasta, joka nauttii valtakunnallista mainetta kaikille avoimena kulttuuriparatiisina. Ovensa Creatille avaa nyt Kokkolan Ykspihlajassa sijaitseva Kahvila Saha.

”Kaavoitusteknisistä syistä Kahvila Sahan oli pakko muuttaa ravintolatilansa toistaiseksi varastoksi. Päätimme varastoida sinne henkisen omaisuutemme, jolle ei Helsingissä ole juuri nyt tilaa”, sanoo Creatin työläinen Janne Flinkkilä.

Kesän ensimmäisen näyttelykokonaisuuden avajaisia juhlitaan 28. kesäkuuta. Varaston seinille ripustetaan Tuisku Lehdon valokuvanäyttely Hey Nuts, Show Me Some Guts. Se esittää nuoret mielenterveyskuntoutujat heidän omilla ehdoillaan. Toisen näkökulman teemaan avaa samassa tilassa Sara Hornigin & Karoliina Paanasen kuvasarja Puolet meistä, joka käsittelee masennusta läheisen kokemuksen näkökulmasta.

Creatin Facebook-sivuille pääset tästä.

Kahvila Sahan kohtalosta voit lukea enemmän Ylen sivuilla täällä.

Lisää luettavaa