Hieman soitinerotiikkaa, olkaa hyvä: se on komean näköistä nähdä virtuoosibasisti työssään

23.04.2014

Kulttiyhtye Cynicin armoitettu bassotaiteilija Sean Malone julkaisi YouTubessa soittovideon progeyleisön riemuksi, ja tanakkaa kamaahan se.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Wikipedia

Metallia, progea ja fuusiojazzia yhdistelevä Cynic on julkaissut arvostettuja albumeita ja vakiinnuttanut asemansa soitinpornon ystävien sydämissä. Orkesterin rumpali Sean Reinert ja laulaja-kitaristi Paul Masvidal ovat huippumiehiä omilla aloillaan, eikä yhtyeen studiobasistina toiminut Sean Malone jää taitojensa puolesta lainkaan jälkeen – kuten alta voi havaita.

Malone taltioi syystä tai toisesta Cynicin Focus-debyyttilevyn (1993) avauskappaleen Veil of Mayan basso-osuudet YouTube-yleisön tutkittavaksi. Cynicin kolmas täysmittainen studiolevy Kindly Bent to Free Us julkaistiin helmikuussa. ”Cynic on edelleen tutun omituinen otus, joka ei myönny turhaan valtavirran vaatimuksiin vaan tarjoilee ärsyttävyyden rajamailla kiikkuvaa musiikkiaan aivan omassa lammikossa kelluen. Yhtyeen ystävät kiekko tulee tavoittamaan miltei täysvarmuudella, mikä lienee tässä tapauksessa se tärkein uutinen”, Infernon päätoimittaja Matti Riekki kirjoitti blogikirjoituksessaan albumin julkaisun alla.

Lisää luettavaa