Hikeä, kokaiinia, darraa – Teksti-TV 666 ulkomaisten musiikkitoimittajien syynissä

04.03.2016

Teksti: Anna Brotkin

Tulevaisuuden tusina 2015 -voittaja Teksti-TV 666 esiintyy tänään By:Larm-festarilla Oslossa. Musiikki on tunnetusti universaali kieli, joten pyysin ulkomaisia musiikkitoimittajia kuuntelemaan Sä et tuu enää takaisin -biisin ja kertomaan miltä se heidän korviinsa kuulostaa. Hieltä, kokaiinilta, darralta ja Weeds-sarjan tunnusbiisiltä. Muun muassa.

”Kuulostaa siltä, että bändillä on hauskaa soittaessaan. Kertosäe on tosi hieno, sellainen johon yleisö varmaan rakastuu. Ei hajuakaan, mitä laulaja yrittää sanoa, mutta veikkaisin, että jotain vanhoista hyvistä ajoista. Tai no, bändin nimestä päätellen tässä tietysti lauletaan sielunsa myymisestä saatanalle. Mieleen tulee The Hives, Ty Segall, Ought, Cloud Nothings, Yung… Biisin perusteella odotan, että bändi on livenäkin yhtä hullu. Livenä tähän sopisi ainakin yksi ’vahingossa’ rikottu kitara. Jos tämä biisi soisi jonkun tv-sarjan tunnarina, olisi sarjassa joku kaveriporukka, bileitä, huumeita ja seksiä. Sarja, jota katsoisin darrassa.”
Andraž Kajzer, musiikkitoimittaja ja tapahtumajärjestäjä, Ljubljana

”Tästä tulee mieleen ihan yksi keikkapaikka Lontoossa, Shacklewell Arms. Siellä haisee nuoruudelta, viskiltä, kokaiinilta, myöhäisyön keikoilta ja katoavalta rakkaudelta. Drag City voisi julkaista tällaista musiikkia. Tulee mieleen Ty Segall, Bass Drum of Death, Sic Alps, Tomorrows Tulips. Vokaalien perusteella laulaja on älykäs ja uhmakas tyyppi, jolla on lempibändiensä hihamerkkejä takissaan. Livenä bändi on varmaan hauskaa seurattavaa, äänekäs ja hikinen. En tajua mistä tässä lauletaan, mutta oli se sitten rakkaus tai kavereiden kanssa hengailu, laulaja vaikuttaa tarpeeksi coolilta, ettei häntä varmaan hetkauta mikään. Tämä voisi soida Weeds-sarjan tunnusbiisinä.”
Giuseppe Zevolli, musiikkitoimittaja, Lontoo

”Soittaisin tätä autossa, kun tie on ihan tyhjä. Laulaja kuulostaa todella nuorelta? Ei mitään hajua mistä hän laulaa. Ehkä ihastuksestaan, jolle haluaisi puhua, mutta ei uskalla? Veikkaisin että tämän bändin keikalla ei harrasteta välispiikkejä, vaan pelkkää soittoa.”
Claudia Murawski, musiikkitoimittaja, Berliini

”Tässä on selkeä retro-fiilis, tulee mieleen ysäri-indie. Biisi on tavallaan aika geneerinen indie-anthem, jollaisia on kuullut aiemminkin. Mutta vokaalit tekevät tästä omalaatuisen, saa sen kuulostamaan skandinaaviselta. Biisistä tulee mieleen The Pixies, Dinosaur Jr, Pavement, Built to Spill. En tajua lyriikoista mitään, mutta veikkaan että ne eivät ole mitään herkkää runoutta. Tämä sopisi loistavasti synkän, pohjoismaisen Dawnsons Creek -remaken tunnusbiisiksi.”
Michael Kirchdorfer, musiikkitoimittaja, Wien

”Rakastan ei-englanninkielistä musiikkia, mielestäni kieli ei ole mikään ongelma. Bändi kuulostaa vähän Wavvesiltä, ja biisistä tulee mieleen savuiset rockluolat. Laulaja kuulostaa siltä, että hän näyttää The Hivesin laulajalta. Veikkaan, että biisi kertoo bailaamisesta.”
Francois Audigier, promoottori, Clermont-Ferrand

Lisää luettavaa