Historian ensimmäinen yli miljoona dollaria maksanut räppivideo täytti 20 vuotta

05.06.2017

Wu-Tang Clanin tuplalevy Forever (1997) täytti viikonloppuna 20 vuotta. Jousien dominoima klassikko sisältää pitkän kestonsa takia tyhjäkäyntiä ja hutejakin, mutta myös yhden tinkimättömimmistä räppisingleistä.

Triumph kokosi klaani kymmenen hengen voimin sylkemään versensä ilman kertosäkeen kertosäettä. Kuuden minuutin kestossaan (ja edelleen: ilman kertosäettä) se oli epäuskottava hitti.

”Radioasemat ja videokanavat sanoivat, että biisiä täytyy leikata. Sanoin, että ottakaa tai jättäkää. Ja yllättäen mahdoton tapahtui: kuuden minuutin biisi ja video pyörivät kanavilla”, RZA muisteli haastattelussa taannoin.

Brett Ratnerin (Rush Hour -elokuvasarja, X-Men The Last Stand) ohjaama video oli ensimmäinen yli miljoona dollaria maksanut räppivideo. Sen erikoistehosteet huokuvat vahvasti vuotta 1997 ja Wu-maestrojen kohtaukset ovat överiydessään huikeita! Tappajamehiläisinä kulkevat räppärit muun muassa liikkuvat liekehtevillä moottoripyörillä, räppäävät avaruudessa ja antavat sokeille näkökyvyn. Elokuvaviittauksia, Quincy Jonesin cameo ja lisää mehiläisiä ja lisää tulta!

Ol’ Dirty Bastard (joka ei muuten itse esiinny videolla) vastaa introsta ja sen jälkeen mikrofonin varressa järjestys on seuraava: Inspectah Deck, Method Man, Cappadonna, U-God, RZA, GZA, Masta Killa, Ghostface Killah ja Raekwonv – timantinkovat säkeistöt jokaiselta!

Wu-Tang Clanin Triumph, olkaa hyvä:

Lisää luettavaa