Hittikaruselli 3/12: Karri Koira & Ruudolf, Yournalist, The Rasmus, Spiritualized, Rufus Wainwright…

07.04.2012

Rufus Wainwright: Out of the Game
Mark Ronson tekee taikuuksia vuorostaan Rufus Wainwrightin levyllä – ja lopputulos on popeinta Wainwrightia miesmuistiin. Out of the Game -albumi ilmestyy huhtikuun loppupuolella.

TF: AOR-miehen sydäntä lämmittää se, että tämä kuulostaa ihan Steely Danilta. Rufusin core-yleisö saattaa kyllä huolestua tästä, kun siltä on ehkä odotettu taiteellisesti korkealentoisempia juttuja. Tykkään miehen lauluäänestä, ja se sopii tähän biisiin hyvin.

SK: Tämähän on jo Ruffen toinen seikkailu popin maailmaan. Release the Starsilla (2007) oli Neil Tennant päätuottajana, mutta se ei kuulunut oikein mitenkään lopputuloksessa. Mark Ronson on tehnyt sentään tosi onnistunutta avosydänkirurgiaa Duran Duranille, joten odotin jotain vähän radikaalimpaa Rufuksellekin. Tästä tulee se vaikutelma, että niin taitava laulunkirjoittaja kuin Rufus onkin, se ei oikeasti tykkää kaupallisesta pop-musiikista.

TF: On mielenkiintoista, kuinka Mark Ronson on päätynyt siihen asemaan, missä se nyt on. Vielä seitsemän vuotta sitten se oli P. Diddyn bileissä räppiä soittava rikkaan perheen kakara, joka mietti, pitäisikö ryhtyä musiikkialalle isona.

SK: Se on kiinnostava tuottaja siinä mielessä, että se ei ole mikään auteur-tuottaja. Se todella pystyy mukautumaan sen bändin soundiin, mitä se kulloinkin tuottaa, eikä iske omaa leimaansa kaikkeen.

TF: Ronson saattaa olla se avain joka saa minut kuuntelemaan Rufusin levyä taas. Rufusin viimeisimmät projektit on vähän raastaneet hermoja.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla:

Lisää luettavaa