Hittikaruselli 3/12: Karri Koira & Ruudolf, Yournalist, The Rasmus, Spiritualized, Rufus Wainwright…

07.04.2012

Orbital: New France feat. Zola Jesus
Myös brittiteknon vanha suuruus tekee paluuta. Hartnollin kaljupääveljekset ovat pestanneet Wonky-albuminsa ensisinglelle uusgoottilaisen popin luottonimen Zola Jesusin ja tehneet rehellisen elektropop-biisin. Kaikkea sitä.

SK: Jännää, että tämä on paljon retromman kuuloista soundia kuin se, millä ne breikkasivat. Orbital ja kaikki muut kertovat, että he ovat kasvaneet Human Leaguen ja Depeche Moden parissa. Ihan kuin Jori Hulkkonen, kaikki palaavat vanhoilla päivillään siihen nuoruuden soundiin.

TF: Zola Jesusin laulutyyli on niillä rajoilla, käykö se hermoille. Onko se tunteen ilmaisua vai kiekunaa. Mutta tykkäsin tästä kappaleesta.

SK: Hauskaa, että Zola Jesus on muodostunut sellaiseksi joka levyn vierailijaksi. Tämä sopii hyvin, koska omillaan Zola tekee ihan liikaa musiikkia, ja naisen soololevyillä on ihan liikaa laulajaa itseään. Hän on muuttunut jo niin varhaisessa vaiheessa maneeriksi.

TF: Orbitalin varhainen kausi, Chimen ja Halcyonin kaltaiset biisit, ovat minulle tosi tärkeitä. Ne tulivat juuri siihen saumaan, kun aloin kuunnella elektronista musaa ensi kertaa. Vaikka olen tippunut Orbitalin tuotannon seuraamisesta jo kauan sitten, nuo ovat minulle kauhean nostalgisia biisejä, ja Orbital jo niiden takia kauhean tärkeä bändi.

SK: Kappaleella on ehdottomasti hieno nimi. ”Uusi Ranska” herättää heti kiinnostuksen, mistä on kyse.

TF: Wonky on myös hauska levynnimi. Vaikka ehkä vähän outo valinta, kun on olemassa myös samanniminen musagenre.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla:

Lisää luettavaa