Huutava vääryys! – HBO:n rock-sarja Vinyl ei saa enää jatkoa

Rock-maailman kulisseihin sijoittuva Vinyl-sarja ei saa edes toista tuotantokautta.

HBO:n tuottama Vinyl-sarja sai keväällä ensi-iltansa suuren kohinan säestyksellä, ja jopa Suomessa sarjaa (ja HBO Nordic -palvelua) mainostettiin isosti katukuvassa. Arviot ja katsojaluvut eivät kuitenkaan olleet tuotantoyhtiön mieleen ja sarjan kohtalo näyttää nyt sinetöidyltä.

Jo huhtikuussa kerrottiin sarjan johtohahmon Terence Winterin lähteneen omille teilleen (tai tulleen erotetuksi), ja nyt Rolling Stone kertoo, että koko sarjaa ei tulla enää lainkaan jatkamaan.

”Tarkan harkinnan jälkeen olemme päättäneet, että emme jatka Vinylin toisen kauden tuotantoa”, todetaan HBO:n tiedotteessa. ”Tämä ei tietenkään ollut helppo päätös. Kunnioitamme valtavasti sarjan luovaa tiimiä ja näyttelijöitä kaikesta työstään ja intohimostaan tämän projektin parissa.”

1970-luvun New Yorkiin ja levybisnekseen sijoittuva Vinyl ei ilmeisesti tavoittanut runsaasti katsojia, mutta sillä on kuitenkin Metacriticissä kohtuullinen keskiarvo 71/100 ja käyttäjien arvosanat ovat samoilla linjoilla. Ainakin tämän toimittajan mielestä sarjalla oli paljon potentiaalia, ja erityisesti pääosaa esittävä Bobby Cannavale sekä Ray Romano tarjoilivat vahvat roolisuoritukset.

Erittäin kurjaa, jos sarjan taival jää todellakin näin lyhyeen. Voimme vain toivoa, että HBO tulisi vielä järkiinsä.

Lisää luettavaa