Iltalehti: 13-vuotias poika lähetettiin kotiin kesken koulupäivän Heinolassa – opettajan mielestä bändipaita ”mainosti alkoholia alaikäisille”

Vuonna 2019 vielä tällaista sitten.

09.05.2019

Iltalehti kertoo sivuillaan täällä, miten 13-vuotias seiskaluokkalainen poika lähetettiin kotiin kesken koulupäivän.

Syynä tähän oli äidin pojalleen Petri Nygårdin keikalta ostama paita, jossa oli teksti ”Kaljaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa”.

Iltalehden uutisen mukaan poika meni aamun ensimmäiselle koulutunnille, kun tuntia pitänyt opettaja käski pojan mennä kotiin vaihtamaan paitaa tunnin jälkeen. Opettaja myös uhkaili poikaa rehtorin puhuttelulla.

Poika teki työtä käskettyä, mutta paidanvaihto-operaation takia hän myöhästyi seuraavalta oppitunnilta. Tästä hän sai myöhästymismerkinnän.

Heinolan Lyseonmäen koulun rehtori Jani Alatalo vahvisti tapauksen Iltalehdelle.

”Kyllä, opettaja on lähettänyt oppilaan kotiin sillä perusteella, että oppilaan paita on rikkonut järjestyssääntöjä ja siinä on ollut asiatonta tekstiä”, Alatalo kommentoi.

Alatalon mukaan opettaja oli toiminut koulun järjestyssääntöjen mukaan, sillä opettaja on tulkinnut paidan tekstin mainostavan alkoholia alaikäisille.

Olisi mukava tietää, mitä opettaja olisi pitänyt esimerkiksi Cradle of Filthin Jesus is a Cunt -paidasta. Ja eikö muka kukaan koulun oppilaista ole pitänyt vaikkapa Cypress Hillin paitaa päällään tunnilla? Epäilemättä jonkun koulun oppilaan yltä on joskus löytynyt myös Eevil Stöön paita. Stöö laulaa biiseillään ”broccolista”  – kuka käy kertomassa opettajille, mistä ”broccolissa” on kyse?

Iltalehden uutisen löydät täältä.

Lisää luettavaa