Jamaikalainen reggae-legenda John Holt on poissa

21.10.2014

Jamaikan reggae-skenen vanha ja viisas John Holt on kuollut. Blondienkin coveroima taiteilija menehtyi varhain sunnuntaiaamuna. Hän oli kuollessaan 67-vuotias. Holtin kuolemasta uutisoi Rolling Stone.

Kymmeniä albumeita ja useita kokoelmia sekä soolourallaan että osana The Paragons -yhtyettä julkaissut Holt kuului Jamaikan tunnetuimpiin reggae- ja rocksteady-ääniin. Blondie teki oman cover-versionsa Holtin kirjoittamasta ja The Paragonsin kuuluisimmaksi nousseesta kappaleesta The Tide Is High vuonna 1980, ja se nousi listasijoituksille niin Yhdysvalloissa kuin Briteissäkin. Atomic Kitten nosti kappaleen jälleen Britannian listakärkeen omalla cover-versiollaan vuonna 2002.

The Paragons julkaisi albumeita 1960-luvulta aina 2000-luvun alkuun saakka. Holt lähti yhtyeestä vuonna 1970 keskittyäkseen omaan soolouraansa. Hänen tunnetuimpiin kappaleisiinsa lukeutuvat Stick By Me sekä The Paragonsin kanssa tehty Man Next Door, jota on myöhemmin coveroitu lukuisia kertoja. Omannäköisensä version Man Next Doorista on tehnyt reggae-artistien lisäksi muun muassa Massive Attack albumillaan Mezzanine.

Lisää luettavaa