Johnny Rottenin Public Image Ltd. julkaisee ekan levyn 20 vuoteen – single ulkona

16.02.2012

Anti-establishmentin ja syljeskelyn erikoismies John ”Rotten” Lydon ja hänen postpunkille tietä uudisraivannut Public Image Ltd. -yhtyeensä julkaisevat ensimmäistä uutta materiaalia 20 vuoteen. Keväällä on luvassa kokopitkä albumi, ja nyt ryökäleet pistivät ulos ensimmäisen singlen.

Kuva: Tom Sheehan/Pilofficial.com

Vuonna 1978 perustettu brittiläinen postpunk-ryhmä Public Image Ltd. ei ole julkaissut uutta albumia sitten vuoden 1992 That What Is Not -levyn. Nyt ylimääräisen suukosteuden poistamisessa poikkeuksellisia kykyjä osoittanut punapää John Lydon on kuitenkin onnistunut viemään retkueensa jälleen studioon. Tuloksena on auktoriteetteja halveksivan, entisen Sex Pistols -miehen luotsaaman bändin ensimmäistä uutta musiikkia vuosikymmeniin.

Tulossa on ensiksi huhtikuun Record Store Day -julkaisu, rajoitetun painoksen vinyyli-ep, ja myöhemmin keväällä vielä 12 raidan kokopitkä albumi. Huhtikuun ep:ltä on irroitettu ensimmäinen single One Drop, joka tarjoiltiin suoraan internetin noutopöytään kuultavaksi. Luvassa on veitsenterävää postpunk-kitaraa. Ja Lydonin tuttua Cockney-murteen värittämää, rehvastelevaa fraaseurausta. Kuuntele alhaalta.

Lisää luettavaa