Jos Prince enää koskaan saapuu Suomeen, älä missään tapauksessa koske hänen hiuksiinsa

07.03.2014

Purppurakuningas ei nimittäin pidä siitä laisinkaan. Prince esitti uuden biisin Arsenio Hall Show’ssa ja vastasi yllättävänkin auliisti yleisön esittämiin kysymyksiin.

Teksti: Anna-Maija Lippu

NME kirjoittaa, kuinka Prince todisti Arsenio Hall Show’ssa olevansa hyvässä vedossa vielä 55-vuotiaana. Tapojensa vastaisesti artisti avautui yleisölle elämästään – vain hieman, tietysti.

Rock-tähti esitti bändinsä 3rdeyegirlin kanssa uuden kappaleen FunkNRoll, ja sitä meno juuri olikin. Funkia, mitä Prince parhaiten osaa.

Yleisö sai myös esittää tunnetusti yksityisyyttään varjelevalle tähdelle kysymyksiä. Naiskatsoja uskalsi tiedustella, mitä Grammy-palkittu legenda inhoaa.

”Kun tuntemattomat ihmiset koskevat tukkaani”, mies vastaa tyynesti.

”Suutuin vähän yksissä Oscar-gaalan jälkeisissä bileissä. Tyypeillä on tapana törmätä minuun. Enimmäkseen ne ovat miehiä”, hän kertoo yleisön puhjetessa nauruun.

Ohjelmassa paljastui myös, ettei Princellä ole omaa puhelinta.

”Kaikilla tutuillani kyllä on”, hän toteaa Arsenio Hallin kysyessä, miten hän pystyi aiemmin soittamaan juontajalle.

Prince aikoo keikkailla kesällä, mutta häntä saattaa näkyä maailmalla myös arkisemmissa merkeissä. Hän aikoo nimittäin leikkiä turistia.

”Olen opiskellut historiaa omin päin viime vuosina ja suunnitellut meneväni paikkoihin, joista olen lukenut.”

Princen asettaminen arkisten kysymysten äärelle tuntuu jännältä kontrastilta. Korkealle jalustalle asetetusta, ihannoidusta funk-jumalasta paljastuu inhimillisyyden häivähdyksiä haastattelun mittaan.

”Mitä kotiaskareita harrastat?” kysyy mies yleisöstä.

”Kokkaan. Vain yhtä asiaa kylläkin. Munakasta. Kaikilla ystävilläni on korkea kolesteroli”, hän keroo, tällä kertaa vilauttaen hymyäkin.

Princestä ihmisenä voi olla etäinen vaikutelma, mutta se mielikuva katoaa välittömästi miehen astuessa lavalle. Uutta biisiä bändin ja lukuisten tanssijoiden keskellä esittäessään mies on kotonaan, toisin kuin haastateltavan penkissä.

Niin se kai vain menee. Toiset artistit on tarkoitettu myös räiskyviksi mediapersooniksi, toiset tykkäävät pysyä korkealla jalustallaan musiikkinsa kannattelemina.

Lisää luettavaa