Jotain tässä kulttuurissa on vinksallaan – naismuusikko otti kantaa raiskauskohuun puolustamalla raiskaajaa ja syyllistämällä uhria

Kuinka tuhota bändinsä maine kertaheitolla.

08.06.2016

Ohiosta kotoisin olevan Good English -yhtyeen rumpali Leslie Rasmussen on puolustanut tajuttoman naisen raiskauksesta tuomittua Brock Turneria – kenties odotetuin seurauksin.

Turnerin tapaus on ollut valokeilassa Yhdysvalloissa siitä lähtien, kun hän sai itsensä tajuttomaksi juoneen naisen raiskauksesta vaivaisen puolen vuoden tuomion. Turnerin isä kirjoitti viime viikolla kirjeen jossa kertoi, miten hänen poikansa elämä on nyt tuhottu, kun hän harrasti vaivaiset 20 minuuttia seksiä tajuttoman naisen kanssa. Kirje löysi tiensä nettiin, ja koko tapauksesta on tullut Yhdysvalloissa valtava kohu. Monien mielestä Brock Turnerin perheen varakkuus vaikutti lepsuun tuomioon. Hämmentävästi myös Brock Turnerin lupaava – jo takana oleva – uimarin ura oli tuomiossa lieventävä asianhaara.

Good English -yhtyeen rumpali Leslie Rasmussen on raiskauksesta tuomitun Brock Turnerin lapsuudenystävä. Hän kertoi Facebookissa, miten raiskaus oli omalta osaltaan uhrin vika, sillä hän joi itsensä sellaiseen kuntoon, ettei muistanut raiskauksesta mitään. Turner jäi kiinni tekohetkellä kahden pyöräilijän havaittua hänet raiskaamassa uhriaan roskapönttöjen takana.

Leslie Rasmussenin mukaan yliopistojen kampuksilla tapahtuva raiskaus ei ole aina raiskaus, eikä Brock Turner ole raiskaaja. Rasmussenin mukaan ihmiset juovat joskus liikaa alkoholia eivätkä he toimi silloin loogisesti.

Lausunnon jälkeen yhtyeen New Yorkin kiertueen neljä keikkaa peruttiin välittömästi. Myös yhtyeen Facebook-sivut poistettiin netistä kokonaan.

Tämän jälkeen Rasmussen kirjoitti uuden Facebook-kirjoituksen jossa painotti, miten hän ei suinkaan hyväksy lapsuudenystävänsä tekoa. Hän kuitenkin kertoi, että alkoholilla oli osuutta asiaan, ja se pitäisi ottaa huomioon tuomiota lukiessa kuten tehtiinkin.

Lisää luettavaa