Kanna kortesi kekoon: Turkuun perusteilla hiphop-kulttuurin tukiyhdistys

29.04.2016

Turun TVO:lla järjestetään 14. toukokuuta iso hiphop-tapahtuma otsikolla Freshcode Unity Jam. Kahdentoista tunnin session toivotaan olevan sanonnan mukaisesti “alku jonkin suuremman”; sillä nimittäin kerätään varoja turkulaisen hiphop-kulttuurin tukiyhdistyksen perustamiseen.

Itse bileissä mukana ovat kaikki vanhat elementit; graffiti, musiikki ja tanssi. Paikalla on tietojemme mukaan etenkin kuvataidepuolelta todella kovia kotimaisia tekijöitä. Kuvallisella puolella tapahtumassa muistellaan myös yhtä alan legendaa, vuonna 2013 menehtynyttä UGH:ia näyttelyn muodossa.

Musiikillista antia Freshcode Unity Jamissa jakavat muun muassa Haamu, Chydeone & Lempi Joe, Musta Hanhi, rumpumaestro Tyko Haapala, sekä vinyyliaateliset Piitu Lintunen ja Tipa Hiihtopipo.

Asian hengen mukaisesti sessiot järjestetään käytännöllisesti katsoen ratapihalla, ja sen ulkona tapahtuvat osat ovat yleisölle maksuttomia.

Hyvin rajallinen määrä lippuja on myynnissä Mesenaatti-kampanjan kautta, jonka välityksellä aihetta voi tukea muutenkin. Kampanja on käynnissä 8. toukokuuta saakka.

Lisää luettavaa