Käsittämättömän harvinaista herkkua tulossa – kanadalainen kulttibändi soittaa kesän ainoan keikkansa Suomessa

Ilosaarirock kertoi Propagandhin tulevan Suomeen. Kysyimme, miten homma onnistui.

15.03.2016

Ilosaarirock ilmoitti tänään melkoisesta mit vit -tason uutisesta, kun festivaali kertoi kanadalaisen, kulttimainetta nauttivan punkbändin Propagandhin saapuvan Suomeen. Mikä asian tekee niin erikoiseksi on se, että Propagandhi soittaa kesän ainoa Euroopan keikkansa nimenomaan Ilosaarirockissa 15.7.-17.7. välisenä aikana.

Kyseessä on sen verran ainutlaatuinen naaraus, että otimme yhteyttä Fullsteamin Propagandhi-väännöstä vastanneeseen Ari Koskiseen asian tiimoilta.

Propagandhi soittaa ainoan Euroopan keikkansa kesällä Ilosaaressa. Miten ihmeessä tällainen on mahdollista?

Bändi tosiaan työstää tulevaa levyään kotipuolessa, ja he olivat jo tehneet periaatepäätöksen etteivät tule Eurooppaan tulevana kesänä. Me päätettiin tällä kertaa Ilosaarirockin kanssa, että ei luovuteta ensimmäisen kielteisen vastauksen jälkeen, vaan jatketaan yrittämistä. Lopulta tämä sitten natsasi, mikä on tietysti mahtava homma. Se täytyy sanoa, että houkuttelevassa tarjouksessa ei aina ole kyse pelkästään rahasta, ja tässäkin tapauksessa yritettiin perustella miksi bändin kannattaa tulla juuri tämän festivaalin takia pistokeikalle Suomeen.

Kun kerran Propagandhi ainoan keikkansa kesällä heittää Suomessa, olette ilmeisesti yrittäneet naarata yhtyettä haaveihinne jo hieman pidemmänkin aikaa. Millainen tämä naarausprosessi on? Mistä ylipäänsä yhtyeen saaminen Suomeen keikalle alkaa? ”Hei se ois kiva nähdä Suomessa” -tyyppisestä ideasta, sähköposteista, puhelinsoitoista…?

Onhan tätä haettu pitkään, ja olisiko tämä nyt ollut neljäs tai viides vuosi kun Ilosaari-tarjous tehtiin minun kautta. Ilosaarellahan tämä on ollut hakusessa jo paljon pidempääkin. Tässä tapauksessa bändin Euroopan agentti on pysynyt koko minun mukanaolon ajan samana, joten olemme aina sopineet edellisvuoden epäonnistumisen jälkeen, että seuraavana syksynä jatketaan. Tällä kertaa sitten päätettiin kokeilla sellaista lähestymistä, ettei olla muiden festivaalien buukkausratkaisujen varassa.

Lähtikö Propagandhin ”etsiminen” Suomeen ihan omien mieltymysten pohjalta, vai halusiko Ilosaarirock nimenomaan Propagandhin festivaaleilleen soittamaan?

Kyllä tämä on nimenomaan Ilosaarirockin pitkäaikainen unelma ja tavoite, jossa minun rooli on ollut auttaa saavuttamaan se päämäärä.

Asteikolla ykkösestä kymppiin, kuinka paljon tällaisen yhtyeen naaraaminen Suomeen hivelee itsetuntoa?

En minä oikein osaa tälle mitään numeroa antaa, mutta hienoltahan tällaiset onnistumiset aina tuntuu. Ja ehkä vielä enemmän sen myötä, kun näkee vastaanoton Ilosaaren yleisön keskuudessa. Tammisen Jannenkin aiheeseen liittyvässä Facebook-päivityksessä oli sen verran runsaasti isoja kirjaimia ja huutomerkkejä peräkkäin, että kyllä tässä aika kovan luokan kiinnityksestä on pakko olla kysymys!

Lisää luettavaa