Kauan eläköön Mirel Wagner! Arvostettu Nordic Music Prize ensi kertaa suomalaisartistille

05.03.2015

Mirel Wagner ja hänen When The Cellar Children See the Light of Day -albuminsa on nimetty pohjoismaisen Phonofile Nordic Music Price -palkinnon saajaksi. Ison-Britannian ja Irlannin Mercury Music Prizen innoittama palkinto jaetaan vuosittain erityisen ansioituneen levyn tehneelle pohjoismaiselle artistille. Palkinnon arvo on tällä kertaa noin 3520 euroa.

Nordic Music Prizen myöntämisprosessi on kaksiosainen. Ensin kunkin Pohjoismaan musiikkiammattilaiset äänestävät kymmenen kotimaansa tuoretta levyjulkaisua ehdolle. Sen jälkeen näistä kasataan Oslossa kahdentoista ehdokkaan finalistilista. Journalisti Andres Lokkon johtama raati valitsee tästä tusinasta lopulta voittajan. Finalistien joukossa oli tänä vuonna Suomesta mukana myös Gracias Elengi-albumillaan.

Kolmena edellisenä vuotena palkinto on mennyt ruotsalaiselle artistille (The Knife, First Aid Kit ja Goran Kajfeš), vuonna 2010 kisan voitti norjalainen Jónsi. Muiden maiden ehdokkaita olivat tänä vuonna muun muassa Lykke Li, Iceage, Todd Terje ja MØ. Nyt siis kutsu kuulukoon: torilla tavataan! Rumba onnittelee mitä lämpimimmin voittajaa!

Lisää luettavaa