Keikkapromoottori Live Nation haastettiin oikeuteen Las Vegasin 58 ihmistä tappaneen joukkoampumisen takia

Huokaus.

22.11.2017

Lokakuun 2. päivä sairas sekopää ampui kuoliaaksi 58 ja haavoitti yli 500 ihmistä Las Vegasin Route 91 Harvest -festivaalin yhteydessä.

Nyt sadat eloonjääneet uhrit sekä kuolleiden uhrien perheenjäsenet ovat nostaneet useita joukkokanteita vaatien korvausta tapahtumista. Kanteiden vastaajina ovat muun muassa keikkapaikka Mandalay Bay Resort And Casino, sen omistaja MGM Resorts International, Suomessakin tuttu keikkapromoottori Live Nation sekä ampuja Stephen Paddockin perikunta.

Uhrit ja heidän lakimiehensä syyttävät hotellin ja keikkajärjestäjien ”laiminlyöneen velvollisuutensa pitää kunnollista huolta” konserttivieraista.

LA Times raportoi, että syytösten perusteluiksi on annettu muun muassa se, että hotelli ei reagoinut mitenkään etukäteen, vaikka tiesi Paddockin säilöneen useita tuliaseita hotellihuoneessaan; että hotelli ei soittanut poliisia paikalle välittömästi, kun Paddock ampui yhtä vartijoista jalkaan, vaan vasta kun hän alkoi tulittaa konserttivieraita; ja että festivaalilla ei ollut tarpeellista määrää uloskäyntejä eikä tarpeeksi hyvin koulutettuja työntekijöitä hysteeriseen joukkoevakuointitilanteeseen.

Suomalaisen näkökulmasta tietenkin jenkkien aggressiivinen käräjöinti tuntuu ihmeelliseltä ja kummalliseen suuntaan kohdistetulta, vaikka samaan aikaan uhreja kohtaan aidosti tuntisikin syvää sympatiaa.

Toisaalta on ehkä hyvä muistaa, kuten lakimies Chad Pinkerton LA Timesin jutun sivulauseessa huomauttaa, että suurella osalla amerikkalaisista uhreista ei ole varaa maksaa omia sairaanhoitokulujaan. Puhumattakaan psykologisesta ammattiavusta trauman jälkimainingeissa. Jostain ne rahat on kai tehtävä.

 

Lisää luettavaa