Kitaristi myy Grammy-palkintonsa maksaakseen perheen lääkärilaskut – akatemia uhkaa lakitoimenpiteillä

18.04.2015

The Champs -yhtyeen kitaristi on myymässä vuonna 1959 myönnetyn Grammy-palkintonsa voidakseen maksaa perheen lääkärilaskut. Palkintoakatemia ei ole tästä tyytyväinen.

Grammy-palkinnot myöntävä organisaatio NARAS (National Academy of Recording Arts and Sciences) on närkästynyt kitaristi Dave Burgessin aikomuksesta myydä rock ‘n’ roll -yhtye The Champsin Tequila-kappaleesta voittaman Grammy-palkintonsa huutokaupassa, uutisoi Consequence of Sound. Burgess, 80, on kertonut tarvitsevansa rahaa perheenjäsenen sairastumisesta syntyneisiin lääkärikuluihin, ja laittoi palkinnon huutokauppaan. Suurin huuto palkinnosta on tällä hetkellä 30 000 dollaria.

“En mielelläni myisi palkintoa, mutta meillä on sairaus perheessämme, ja terveyskuluja on paljon. Akatemia ei omista palkintoa. Moni akatemian väestä ei ollut edes syntynyt, kun voitin palkinnon”, Burgess kertoi.

NARAS ilmoitti Burgessille, että mikäli hän myy palkinnon, organisaatio turvautuu oikeudellisiin toimenpiteisiin. NARAS nykyään vaatii jokaista Grammy-voittajaa kirjoittamaan sopimuksen, joka kieltää palkintopystin myymisen eteenpäin, tosin sopimus sallii palkinnon luovuttamisen perheenjäsenille artistin kuoltua. Burgess kuitenkin väitti, ettei ole koskaan kuullutkaan sopimuksesta ja uskoi säädöksen tulleen voimaan The Champsin voiton jälkeen. NARASin uhkauksista huolimatta Burgess aikoo viedä 25. huhtikuuta sulkeutuvan huutokaupan loppuun.

NARASin linjaukset ovat vaihdelleet. Järjestö on joustanut ennenkin – esimerkiksi Johnny Cashin Grammy-palkintoja on myyty eteenpäin. Tosin, kun laulaja Toni Braxton kohtasi vararikon vuonna 2011, NARAS vetosi Braxtonin velkojiin, jotta he eivät hyväksyisi takaisinmaksua Grammy-myynnillä. Järjestö muistutti, että grammyt eivät ole rahallista omaisuutta, ja niitä ei voi myydä laillisesti eteenpäin.

Kuuntele Grammyn saanut kappale Tequila alta.

 

Lisää luettavaa