Kohta voit omistaa palasen Slim Shadya – siis oikeasti, sillä Eminemin hittibiisien rojaltit tulevat myyntiin tässä kuussa

Iso kimppu Eminemin suurimpia hittejä on tulossa yleiseen myyntiin.

02.10.2017

Eminemin entinen tuottajaparivaljakko Mark ja Jeff Bass, jotka myös tunnetaan Funky Bass Team -nimellä, aikovat huutokaupata kaikkien tuottamiensa Eminem-biisien rojaltit lokakuun lopusta alkaen.

Bass-tiimi on nimenomaan se, joka tuotti Eminemin uran massiiviset hitit vuodesta 1999 aina vuoteen 2013 asti. Näihin kuuluu muun muassa The Real Slim Shady, My Name Is, Lose Yourself, Without Me, ja niin edespäin, ja niin edespäin.

Parivaljakko sekä yritys nimeltä Royalty Flow aikovat nyt yhteistyössä pistää yleiseen myyntiin oikeudet kaikkiin tuleviin rojaltituottoihin kaikista tuottajaparin tuottamista Eminem-biiseistä.

”Tällä tavalla saat siis mahdollisuuden ensinnäkin ansaita rahaa Eminemin levykatalogin avulla, ja toisekseen saat myös ultimaattiset kehaisuoikeudet sanoa ’hei, minä omistan tuon!’, joka kerta kun kuulet yhden hänen biiseistään”, selittää liikeideaa Royalty Exchange -huutokaupan johtaja Matthew Smith.

Huutokauppaan osallistuvat ”sijoittajat” voivat ostaa rojalteihin niin sanottuja ”osakkeita”. Periaatteessa kuka tahansa voi sijoittaa biiseihin, mutta tässä kohtaa on mainittava, että osakkeita on ostettava vähintään 150 kappaletta, vähintään 2 250 jenkkidollarin hintaan.

Jos Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova elin SEC hyväksyy huutokauppaidean, osakkeet tulevat myyntiin Royalty Exchange -huutokaupassa lokakuun loppuun mennessä. Osakkeita on lupa ostaa ja myydä sijoittajien kesken myöhemmin tänä vuonna.

Royalty Exchange on tehnyt vastaavaa aiemminkin, muun muassa Wiz Khalifan See You Again -biisin sekä Ariana Granden ja Lil Waynen yhteistuotoksen Let Me Love You kohdalla. Eminemin biiseistä odotetaan kuitenkin paljon suurempaa tuottopotentiaalia.

Kiinnostava nootti tarinaan on se, että Rolling Stone -lehden mukaan Eminemin itsensä mielipidettä hankkeeseen ei kysytty lainkaan. Sinänsä ei tarvitsekaan, sillä tuottajat voivat käyttää omat rojaltinsa ihan miten itse haluavat. Mutta toisaalta kyseessä on sen verran erikoinen liikeidea, että muusikon itsensä konsultointi olisi voinut olla ihan jees idea.

Lisää luettavaa