Kovaa menoa rapakon takana: Räppäriä uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus tämän levynkannen takia

Amerikka se jaksaa hämmästyttää.

21.11.2014

Brandon Duncania eli räppäri Tiny Doota uhkaa jopa elinkautinen vankeusrangaistus. Syy syytteisiin on kuitenkin vähintään erikoinen.

Lincoln Parkin alueelle San Diegossa pyörii jengi, jonka on sanottu olevan osallinen yhdeksään ampuvälikohtaukseen. Brandon Duncanin ei kuitenkaan ole katsottu syyllistyneen jengiväkivaltaan, aseiden myyntiin, hallussapitoon tai mihinkään muuhunkaan rikokseen. Ei, Duncanin rikos on hänen uusin albuminsa ja tarkemmin sanottuna sen kansikuva.

Levyn nimi on No Safety, ja sen kannessa komeilee ase ja luoteja. Syyttäjä väittää, että tämä täyttää jengirikollisuuden merkit. Syyttäjän mukaan jokainen, joka omalla tavallaan edesauttaa jengiytymistä tai rikollista toimintaa lasketaan jengiläiseksi. Syyttäjän mukaan kansikuvan väkivaltainen kuvasto täyttää nämä tunnusmerkit.

Duncan oli syytteessä parittamisesta vuonna 2008, mutta syytteet hylättiin. Hänellä ei ole rikosrekisteriä.

Duncanin asianajaja on kertonut, miten pelkän levyn kansikuvan perusteilla syyttäminen on niin perustuslain vastaista kuin vain olla ja voi. Duncanista on myös sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa hän hengailee tunnettujen jengiläisten kanssa. Nämä jengiläiset ovat kuitenkin Duncanin lapsuudenystäviä, eikä kuvien perusteilla Duncanin asianajajan mukaan voida päätellä mitään mihinkään suuntaan.

Oikeudenkäynti Duncania vastaan alkaa joulukuun alussa. Hänet voidaan pahimmillaan tuomita elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Minimirangaistus Duncanin rikoksesta on 25 vuotta vankeutta.

tiny-doo

Lisää luettavaa