Kun yksi asia johtaa toiseen – mikä räppäreiden pyssyleikeistä alkoi, se murhenäytelmään päättyi

08.10.2015

Stereogum uutisoi onnettomasta tapahtumasarjasta, joka käy hyvästä esimerkistä siitä, miten asioilla saattaa olla kauaskantoisia, yllättäviä ja traagisia seurauksia. Mikäli kahden poliisin antama selvitys pitää paikkaansa, muutaman räppärin pyssyuho johti Los Angelesissa sivullisen väkivaltaiseen kuolemaan.

Kaikki alkoi, kun sosiaalisessa mediassa julkaistiin viime viikolla video, jossa autoilija heilutti käsiasetta poliisiauton takana ajaessaan. Viranomaiset näkivät videon ja tulkitsivat sen uhkaukseksi poliiseja kohtaan. Niinpä partioita varoitettiin, että liikkeellä saattaa olla pahat mielessä ajeleva pyssymies.

Lauantai-iltana sitten poliisipartio oli pysähtynyt punaisiin valoihin, kun heidän taakseen ilmestyi mies, joka syystä tai toisesta nakkasi olutpullon poliisiauton takaikkunaan. Pullo lensi sellaisella voimalla, että ikkuna meni rikki. Nyt lakimiehensä välityksellä antamassaan lausunnossa poliisit kertovat, että he luulivat asemiehen hyökänneen kimppuunsa, joten kaksikko nousi autosta ja avasi välittömästi tulen. Pullon viskannut mies kuoli poliisien luoteihin.

Myöhemmin poliisi ilmoitti, että asevideossa olikin todennäköisesti kyse Brownside-nimisen rap-ryhmän isottelusta, jolla 1990-luvulla hivenen mainetta niittäneet muusikot yrittivät kerätä huomiota. Ei mennyt ihan putkeen.

Tarinan opetus: älkää hölmöilkö, siitä voi seurata ylättäviä ja todella ikäviä asioita, joita ei välttämättä osaa nähdä ennalta. Älkääkä myöskään heittäkö poliisiautoja olutpulloilla, virkavalta ei tiettävästi suhtaudu sellaiseen huumorilla.

Lisää luettavaa