Kuolinvuoteellaan maannut lapsi heräsi koomasta kuullessaan Adelen superhitin

20.06.2012

Äiti oli jo valmistautunut hyvästelemään seitsemänvuotiaan tyttärensä. Vuoden 2011 voimakkain erobiisi palautti aivoverenvuotopotilaan elävien kirjoihin.

Kuva: XL Recordings

The Telegraph hämmästyttää maailmaa uutisella, joka olkoon meille kaikille kannustukseksi elämän vaikeuksissa sekä esimerkiksi musiikin ihmeellisestä voimasta.

7-vuotias englantilaistyttö oli saanut kotonaan aivoverenvuodon. Vaikka hänet oli kiireesti leikattu, lääkärit eivät uskaltaneet antaneet toivoa. Kun pienellä potilaalla kaksi päivää myöhemmin havaittiin useita aivoverenkiertohäiriöitä, äitiä kehotettiin varautumaan hyvästelemään tyttärensä.

Äiti oli valvonut koomaan vaipuneen tyttärensä vuoteen äärellä, kun sairaalan radiossa oli alkanut soida Adelen vuoden 2011 suuri soulhitti, Rolling in the Deep. Koska kyseessä oli molempien yhteinen lempikappale, nainen oli päättänyt laulaa sen tyttärelleen. Äidin ja koko henkilökunnan ihmeeksi lapsi reagoi lauluun hymyilemällä. Hoitajien yllyttämänä äiti jatkoi laulua ja tytär hymyili jälleen. Paria päivää myöhemmin lapsi oli jo noussut jalkeille vuoteessaan.

Laulu oli ”avannut lukot”, kertoo äiti sairaanhoitajien todenneen. Hän uskoo tyttären paranemisen alkaneen tuolloin. Nyt toipilas on kotihoidossa, saa fysio- sekä puheterapiaa ja on jo varovaisesti kokeillut koulunkäyntiäkin.

Lääkärit eivät vielä uskalla antaa ennustetta toipumisen asteesta, mutta me kaikki toivomme tietenkin parasta. Siksi on paikallaan esittää Adelen video. Jospa se auttaisi muitakin, niin lapsia kuin aikuisia:

Lisää luettavaa