Kuumottavat suomalaiset biisit, osa 6: Nyt oikeasti, mitä helvettiä?

27.05.2013

Siitä onkin aikaa, kun edellisen kerran nostimme esille suomalaisen populaarimusiikin hämmentäviä helmiä. Korjatkaamme tilanne Markku Arokannolla!

Arokannon Voi kun voisi kärpäslätkää heiluttaa -biisin täytyy nimittäin olla joku pienen piirin kulttisuosikki. Tällainen esitys ei kerta kaikkiaan voi välttyä siltä kohtalolta.

Markku Arokanto ei ilmeisesti tehnyt järin pitkää uraa laulajana. Discogs kertoo, että herralta on ilmestynyt vuonna 1982 tämä kappale singlenä ja lisäksi vuotta myöhemmin yksi albumi Iskelmälauaja Arokanto ja viihdeorkesteri Tempo -nimellä. Sen sijaan näyttelijänä hän on ollut monessa mukana: pikagooglauksella löytyy tietoa 11 elokuvasta, jokusesta tv-sarjasta ja lisäksi teatteriohjaajan urasta. Monipuolinen taiteilija, siis.

Tällä taustalla on helppo veikata, että tämä typerryttävän hämmentävä kärpäslätkäbiisi on tehty ilkikurisesti hämmentämismielessä – ja siinä on kyllä totta vie onnistuttu. 1980-luvun alun Suomi ei saletisti ole ollut tälle tulkinnalle riittävän kypsä. Jos M.A. Numminen ei arvosta tätä, en ymmärrä enää mistään mitään. Huh! Hyvä!

Lisää luettavaa